İstanbul milli eğitim müdürlüğündeki haritaya soruşturma

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2009 10:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Millî Eğitim Bakanlığı, İstanbul Veli Eğitim Projesi için tahkikat açtı. Okullara dağıtılan CD'lerdeki bir haritada, Kerkük, Musul, Erbil, Batum ve Nahçıvan'ın Türkiye hududları içerisinde yer aldığı ileri sürülüyordu.

İLGİLİ HABER:

İstanbul milli eğitim müdürleri sınırları genişletti


Işık: Haritayı görünce üzüldüm

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Recep Işık, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Veli Eğitim Projesi kapsamında dağıtılan CD'de yer alan hatalı haritayı görünce üzüldüğünü söyledi.

Işık, "Öyle bir şeyin olmaması lazım, yanlış bir şey." dedi.

Küçükçekmece'de selden zarar gören Nasrettin Hoca İlköğretim Okulu'ndaki protokol törenine katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Recep Işık, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Veli Eğitim Projesi kapsamında dağıtılan CD'de yer alan hatalı haritaya ilişkin açıklama yaptı. Konu hakkında detaylı bilgisi olmadığını dile getiren Işık, "Gazetede çıkan haberin başlığını gördüm, görünce üzüldüm. Öyle bir şeyin olmaması lazım, yanlış bir şey." diye konuştu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise, eski Milli Eğitim Müdürü Ata Özer döneminde yapılan çalışma ile ilgili konuşmak istemediğini söyledi. Israrlı sorular karşısında daha sonra detaylı bir açıklama yapacağını ifade eden Yıldız, "Basına yansıdığı gibi daha önce bir basın açıklaması yaptık. Şu anda bir inceleme başlattık. Detaylarını daha sonra konuşacağız." şeklinde konuştu.

Bu arada, İstanbul'da yaşanan sel felaketinde zarar gören 52 okuldan 15'i Vodafone Vakfı'nın sağladığı kaynakla onarılacak. Vodafone yetkilileri ile Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri arasında selden zarar gören Nasrettin Hoca İlköğretim Okulu'nda protokol töreni yapıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Recep Işık, "Bütçeden en büyük payın milli eğitime ayrılmasına rağmen bu yeterli olmuyor. Sivil toplum kuruluşlarının ve özel sektörün yardımlarına ihtiyacımız var." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber