Okul polisi öğrenci dövdü iddiası

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 02 Ekim 2009 14:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Okullarda güvenliğin sağlanması için görevlendirilen 'okul polisi' bir öğrenciye 'Yabancı mısın?' diye sordu. 'Okulun öğrencisiyim' yanıtını almasına karşın polis öğrenciyi 10 dakika boyunca dövdü

Okul polisi projesi' kapsamında bir lisede görev yapan polis, okulun önünde oturan bir öğrenciyi ?Sen yabancı mısın?' diyerek 10 dakika boyunca dövdü.

16 yaşındaki Ayrancı Ticaret Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencisi Engin Gümüş önceki gün ?okul dışında ve içerisinde güvenliğin polislerce sağlanması' amacıyla uygulamaya sokulan Okul Polisi Projesi çerçevesinde okulda görev yapan Mehmet A. adlı polisin kendisini dövdüğünü iddia etti.

?Yabancı mısın!'

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden rapor alan Engin Gümüş, ailesi ve Eğitim-Sen 2 nolu şube yöneticileriyle basın açıklaması yaptı. Gümüş yaşadıklarını şöyle anlattı:

?Ben saat 11.00'da evden çıkarak okula geldim, 12.50'de karnım acıktı. Bir şeyler almak için dışarı çıktığımda dersi boş olan bir arkadaşıma rastladım, onunla otururken polis memuru yanımıza gelerek, bana ?Sen kimsin, yabancı mısın?' diye sordu. Ben polis olduğunu bilmeyerek ?Hayır hocam bu okulun öğrenciysiyim' diye cevap verdim. Daha sonra kendisi bana' Gel buraya' diyerek yanına çağırdı ve beni okulun içerisine aldı. Ben ne olduğunu bile anlamadan köşeye sıkıştırarak boğazıma sarıldı ve tokatlayarak bana vurmaya başladı. Yaklaşık 10 dakika boyunca beni darp etti. Ben böyle bir şeyi yaşamak istemezdim. Henüz ailemden bile dayak yemiş değilim. Artık polise bir kinim var kin duyuyorum artık bütün polislere...?

Engin Gümüş'ün babası Halil Gümüş ise basın toplantısında oğlunun uğradığı şiddete tepki göstererek şöyle konuştu: ?Bu polisi okula öğrenci dövmek için mi göndermişler? Ben asgari ücretle çalışıyorum ve çocuğumu okutmaya çalışıyorum.

?Okulun disiplini yok mu?'

Çocuğum sabaha kadar uyuyamadı. Bunları yaşaması için okula göndermiyorum. Polis benim çocuğumu ne hakla dövebilir. Eğer benim çocuğumun bir suç işlerse sonuçta okulun disiplini var. Disiplin kurulu bana haber verir ve gereken neyse yapılır. Polisin benim çocuğumu dövmeye hiçbir hakkı yok.?

Anne Çiçek Gümüş de ?Benim çocuğum bu hale gelirken okul müdürü ve hiçbir öğretmen görmedi mi o anda polis dışında bahçede kimse yok muydu? Okul bahçesindeki kamera kayıtlarını istiyoruz. Adliyeye suç duyurusunda bulunacağız? dedi.

?Sorumlu Eğitim Müdürü ve Vali'

Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Tuğrul Çulha basın toplantısında ?Okul polisi' uygulamasını eleştirdi : ?Okul Polisi uygulamasıyla okullarda güvenli ortamın sağlanmasına yönelik bir amacın nasıl gerçekleştirileceği anlaşılır gibi değil. Bunu daha öncede ifade etmiştik. Bilimsel analizler, eğitim bilimi uzmanlarıyla, psikologlarla, sosyologlarla, eğitim ortamlarındaki uygulayıcıların ortaya koyduğu sonuçlarla, bunların bilimsel yöntemlerle uygulanmasıyla yapılır. Çocuğumuzun yaşadığı fiziksel ve psikolojik travmanın sorumlusu yaşananların sorumlusu Ankara İl Milli Eğitim, Ankara Valisi'dir, eğitimin ve rehber öğretmen sayısını arttırmayan Milli Eğitim Bakanlığıdır.?

Bakan Nimet Çubukçu olay üzerine okula iki müfettiş gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber