Veliler, tadilatı süren okul önünde eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2009 15:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Van'da okulların açılmasının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen tadilatı bitirilemeyen Eminpaşa İlköğretim Okulu'nun önünde toplanan bir grup veli, durumu protesto etti.

Edinilen bilgilere göre, Eminpaşa Mahallesi'nde bulunan ve Van'ın en eski okullarında olan 3 bloklu Eminpaşa İlköğretim Okulu'nun 1 bloğu depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 2 yıl önce boşaltıldı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eğitim yapılmayan binanın yerine 24 derslikli okul yapmak için geçen aylarda bu bloğu yıktı. Yaklaşık 600 öğrencinin eğitim gördüğü okulun ek binasının yıkılması üzerine ilköğretim 7. ve 8. sınıf öğrencileri aynı mahallede bulunan 30 Ağustos İlköğretim Okulu'na gönderildi. Diğer sınıflardaki öğrenciler ise 1960'lı yıllarında yapılan 5 derslikli tek katlı binada eğitim öğretim görmelerini karar verildi. Okulun binadan ayrı olan tuvaletlerinin yeni yapılacak binanın yeri için yıktırılması üzerine eğitim öğretimin başlamasıyla okul için tuvaletlerin yapılmasına başlandı. Geçen hafta okulların açılmasına rağmen sadece badana boyası bitirilen 3 sınıfta eğitim öğretime başlandı. Diğer sınıf ve tuvaletlerin onarımı ise halen devam ediyor.

İkili öğretim ile yaklaşık 450 öğrencinin eğitim göreceği okula gelen bir grup veli ve öğrenciler, gördükleri karşısında manzara karşısında şaşkına döndü. Okulun onarımını sürdüren işçilerin için sınıfta Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak öğrencilere dağıtılmak üzere gönderilen kitapların arasında yemek yaptığını gören veliler, zorla girdikleri sınıfta kapı ve masalara vurarak duruma tepki gösterdi. Sloganlar atarak okula giren velileri ilk önce engellemeye çalışan idareciler, daha sonra ortalıktan kayboldu. Okul önünde bulunan ve Atatürk büstünün üzerinde olmadığı, mermerlerinin büyük bir bölümü tahrip olan kaideyi gören veliler, okul idarecilerine tepki gösterdi. Okulun tuvaletlerinin olmadığını, eğitim öğretimin başlamasından sonra fark ettiklerini iddia eden veliler, çocuklarının aynı mahallede bulunan 30 Ağustos İlköğretim Okulu'na göndermesine de tepkilerini dile getirdi. Diğer okulun uzak olduğunu kaydeden veliler, servis ücretini ödeyemediklerini kaydetti.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SAYILIR: ÇÜRÜK OKUL YERİNE 2 ADET 24 DERSLİKLİ OKUL YAPILIYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ise, Bayındırlık İl Müdürlüğü'nden teknik ekiplerince yapılan inceleme sonunda 16 dersliğin bulunduğu ek binanın tehlike arz ettiği gerekçesiyle daha önceki yıllardan boşaltıldığı ve yerine 24 derslikli okul yapacak olan TOKİ tarafından yıkıldığını söyledi. Yapılacak binanın ihalesinin tamamlandığını anlatan Sayılır, "Doğrusu velilerimizin tepkilerini anlayış ile karşılıyoruz. Ama mahalleye büyük bir yatırım yapmaya, büyük bir hizmet götürmeye çalışıyoruz. Yıllarca o bölgede kaç defa onarılmasına rağmen altında kalınmaz 5 derslikli bir okul var iken, şimdi 2 tane 24 derslikli okul yapıyoruz. Bunlar yapılırken elbette zamana ihtiyacımız var. Binalar bir günde yapılmaz, velilerimizden ricamız, aksayan bir şey varsa gelip, bizimle paylaşsınlar. Ama paniğe ve telaşa gerek yok." dedi.

Açtıkları pankart eşliğinde çeşitli sloganlar atarak okul ve sınıfları bir süre dolaşan veli ve öğrenciler, daha sonra evlerine gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber