Belediyede yumruklu tekmeli kavga

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Ekim 2009 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Büyükşehir Belediyesi koridorları akaryakıt istasyonu işletmecilerinin yumruklu, tekmeli kavgasına sahne oldu.

Öğretmenler Bulvarı'nda akaryakıt istasyonu işleten Serkan Çelik, belediye binasına gelip, kendi işyerinin bulunduğu aynı bulvar üzerinde yeni bir akaryakıt istasyonunun yasalara aykırı şekilde açılmaya çalışıldığını iddia etti. Belediye Meclis ve encümen üyelerinin görüşme yaptığı salon önünde rüşvet iddiaları ortaya atan Serkan Çelik, kendi istasyonundan yaklaşık 940 metre ileride Niğde'de faaliyet gösteren bir firma adına akaryakıt istasyonu açılmaya çalışıldığını, yasalara göre iki istasyon arasında en az bin metre mesafe olması gerektiğini söyledi.

Yeni akaryakıt istasyonu kurulmasına ilişkin Adana 1'inci İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını ve mahkemenin bilirkişi raporu istediğini anlatan Serkan Çelik, Şehir Plancısı Yrd. Doç. Dr. Tolga Ünlü, Derviş Önen ve Araştırma Görevlisi Burak Belge'nin hazırladığı bilirkişi raporunda söz konusu yerde akaryakıt istasyonu açılmasının imar mevzuatı ve kamu yararına uygun bulunmadığı yönünde görüş olduğunu ifade etti.

Bu esnada belediye binasındaki diğer firmanın yetkilileriyle Çelik ve yakınları arasında tartışma yaşandı. Güvenlik görevlileri, tarafları bina dışına çıkarmaya çalışırken, koridorda ve merdivenlerde taraflar birbirine girdi. Yumruk ve tekmelerin havada uçuştuğu kavgada, güvenlik görevlileri, tarafları zor ayırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber