Memur- Sen Genel Başkanı Gündoğdu: Türkiye'nin temel meselesi, demokratik sivil bir anayasanın bulunmayışıdır

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2009 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye'nin demokratik, sivil bir anayasaya ihtiyacının bulunduğunu söyledi.

Eğitim Bir Sen 15. Başkanlar Kurulu Toplantısı Erzurum'da başladı. Kurul, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu başkanlığında Polat Rönesans Otel'de toplandı. İki gün sürecek toplantının açılışında konuşan Gündoğdu, Türkiye'de her alanda toplumsal barışın örselendiğini ifade etti. Memur Sen Genel Başkanı, ülke insanının da yaşam kalitesini düşüren pek çok sorunun varlığına işaret etti. Ülkedeki temel sorunun aslında, 'gömleğin ilk düğmesinin yanlış iliklenmesi'nden kaynaklandığını ileri süren Gündoğdu, bunun askeri darbeler sonrasında hazırlanan anayasadan kaynaklandığını ileri sürdü. Gündoğdu, "Türkiye'nin önünün açılması, millet iradesinin kayıtsız, şartsız hakim olması için ilk yapılması gereken, darbenin gölgesinde, demokratik olmayan yöntemlerle hazırlanan ve kabul ettirilen 12 Eylül Anayasası'nın tamamen kaldırılarak, kurumlar arası mutabakatın sağlandığı yeni bir anayasanın hazırlanmasıdır. Evrensel hukuka, demokratik değerlere uygun ve insana göre devleti yapılandıran bir anayasa bugün yaşanan pek çok sorunu kökünden halledeceği gibi yeni sorunların oluşmasına da imkan vermeyecektir." dedi.

ÖZGÜRLÜKLERİN OKUL KAPILARINDA SON BULMASI UTANÇ VERİCİ

Memur- Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, en temel insan haklarından birisinin ise eğitim ve çalışma hayatına katılma hakkı olduğunu anlattı. Gündoğdu, 21. yüzyılda Türkiye'ye yakışmayan uygulamalar ile kadınların eğitim ve çalışma alanındaki özgürlüklerinin önünün kapatıldığını ifade etti. Kadına özgürlüğün sözcüklerde yer verilen soyut ifade olduğunu ve günlük yaşamda karşılığını bulamadığına vurgu yapan Gündoğdu, "Kadınlar açısından gerek çalışma hayatında, gerekse eğitim ve öğretimde yaşanan olumsuzluklar halen devam etmekte. İnancının gereğini, düşüncesi ve yaşayışı yanında giyimine de yansıtan kızlarımızın özgürlüklerinin okul kapılarında son bulması, milletimizin hak etmediği bir utanç resmidir. Bu utanç resmi, üniversitelerin öğretime başladığı şu günlerde sergilenmeye devam edilmektedir." diye konuştu.

Gündoğdu toplantıda ayrıca eğitim çalışanlarının ekonomik sorunları, öğretmen istihdamındaki çarpıklık, okullardaki temizlik sorunları ile meslek liselerinin alt yapılarının güçlendirilmesi konularına değindi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber