Uyuyan polisi açığa aldılar

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 05 Ekim 2009 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Villayı çocuk hırsızlar soymuş

Mehmet Ali DEMİR / VATAN İSTİHBARAT

8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın Sarıyer'deki iki katlı villası soyulurken kulübede uyuduğu iddia edilen polis açığa alındı. Emniyet polis hakkında soruşturma başlattı. Hırsızları yakalamak için de 3 ayrı ekip oluşturuldu. Polis eve giren hırsızların profesyonellerce yönlendirilen çocuklar olabileceği üzerinde duruyor.

Sarıyer Büyükdere Caddesi Sevimli Sokak'ta bulunan 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'a ait iki katlı villaya önceki gün giren hırsızlar evde bulunan yaklaşık 500 bin TL değerindeki mücevherat ile bazı değerli eşyaları da alarak kayıplara karışmıştı. 24 saat polis korumasının olduğu eve geç saatlerde giren hırsızların işlerini 40 dakika da bitirip çıktığı tahmin ediliyor. Villanın bulunduğu Sevimli Sokak ile Fırın Sokak etrafında herhangi bir kamera kaydına rastlanmazken polis ekipleri yaya olarak kaçtıkları tahmin edilen hırsızların kaçış güzergahındaki özel şirketler ile bina güvenlik kameralarında hırsızların izini sürüyor.

Parmak izi bulanamadı

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'nde konuyla ilgili 3 özel ekip kuruldu. Olay yeri inceleme ekipleri evde yaptıkları incelemelerde herhangi bir parmak izine ya da hırsızları ele verebilecek herhangi bir ize rastlanmadı. Villada görev yapan polislerin vardiyalarını ve polislerin devriyelerinin takip edilmiş olduğu üzerinde duran polis çevredeki bulunan yalılar ile evlerde çalışan kişileri de incelemeye aldı.

Kör noktadan mı girdiler?

Hırsızların villaya polis noktasının göremediği Fırın Sokak ile Sefaret Sokağın kesiştiği noktadan girdiğini tahmin ediliyor. 2 ya da 3 kişi oldukları tahmin edilen hırsızlardan villaya giren kişilerin villa bahçesinde çimenlik alanda bıraktıkları ayak izlerinden hırsızların yaşlarının da küçük olabileceği üzerinde duran polis daha önce sabıkası olan kişilerin çevrede görülüp görülmediğini de araştırıyor.

Komşu Rus Büyükelçiliği

Öte yandan hırsızların girdikleri yerden çıktığını tahmin eden polis, hırsızların villanın komşusu olan Rus Büyükelçiliği'ne ait geniş korulukların da bulunduğu sefaret alanına da girmiş olabileceğini değerlendirerek elçilik sorumluluk alanındaki bölgede inceleme yapılması istenildi. Hırsızlık olurken polis kulübesinde uyuduğu iddia edilen polis de açığa alındı. İstanbul Emniyeti, polis hakkında soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber