Sigarada kahvehanelere taviz yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2009 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TBMM Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, işletme sahiplerinin, kahvehane ve restoranlarda sigara içilmemesiyle ilgili düzenlemenin esnetilmesi yönündeki taleplerine karşı çıkarak, bu taleplerin karşılanmayacağını bildirdi.

Erdöl yaptığı açıklamada, işletme sahiplerinden, kahvehanelerin bölünmesiyle ilgili taleplerin geldiğini söyledi.

"Sigara içilen ve içilmeyen" yönündeki bir bölünmenin, Dünya Sağlık Örgütü tarafından da önerilmediğini ifade eden Erdöl, bu tür bir uygulamanın gerek bölme maliyeti, gerekse tıbbi yönden hiçbir faydasının olmadığını kaydetti.

Böyle bir uygulamayla işletme sahipleri ve çalışanların daha fazla risk altına sokulacağını vurgulayan Erdöl, şunları söyledi:

"Kahvehanecilere, sigara içilen, içilmeyen bölmeler yapılması için uğraşacaklarına şunu yapmalarını tavsiye ederim; 19 Temmuzdan itibaren temiz bir ortamda olan kahvehanelerin temiz havasına insanları davet edecek projeler geliştirsinler. 'Kahvehanelerimizin havası temizlendi, temiz havada kahveye, çaya' diye insanları teşvik etmek lazım. Biz de bu kampanyalara yardımcı oluruz. Aksini düşünmek, yasayı esnetmek, başka kurumların, kuruluşların da bunu talep etmelerine yol açar. Yapılmış olan bunca güzellik boşa gider. Bu tür girişimler doğru değil."

Cevdet Erdöl, sigara içenlerin de bu yasayı tasvip ettiğini ifade ederek, "Yasanın esnetilmesi konusunda halkın bir beklentisi yok. Sadece beklenti kahvehane sahiplerinde" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber