Okul var, öğrenci var, öğretmen yok!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2009 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari ve ilçelerine bağlı köylerde öğretmen yetersizliği sebebiyle onlarca okulun halen eğitime başlayamadığı belirtildi. Yüksekova ilçesinde de köyleri taşımalı sistemden çıkarılan vatandaşlar, duruma tepki göstererek öğrencilerini okula göndermeme kararı aldı.

Kent merkezi ve köylerinde eğitim konusunda yaşanan sıkıntılar tepkilere sebep oluyor. Köylerde öğretmen yetersizliği sebebiyle onlarca okulun halen eğitime başlayamadığı belirtilirken, onarımdan geçirilmeyen binaların adeta birer harabeyi andırdığı bildirildi.

İlçeye bağlı Kısıklı köyünde 3 yıldır taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilere bu yıl araç verilmemesi tepkilere sebep oldu. Taşımalı sistem olmadığı takdirde çocuklarını okula göndermeyeceklerini belirten köylüler, duruma bir an önce çözüm bulunmasını istediler. Köylerinde okula giden onlarca öğrencinin bulunduğunu kaydeden Cafer Özdemir adlı vatandaş, "Yıllardır köyümüzün öğrencileri taşımalı olarak eğitim görüyordu. Neden şimdi bu haktan mahrum bırakılıyorlar? Bunu kabul etmemiz mümkün değil.

Üstelik bizden çok daha yakın yerler taşımalı sistemden yararlanırken, neden biz yararlanamıyoruz? Şayet böyle devam ederse kesinlikle çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz" dedi.

Kış şartlarında okula gitmenin çok daha zor olacağını söyleyen öğrenciler ise, okumak istediklerini belirterek "Ne olur tekrar bizi taşımalı sisteme alın" dediler.

Öte yandan ilgililer, öğretmen yetersizliği sebebiyle bazı sıkıntıların yaşandığını ve konunun takipçisi olduklarını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber