Üç katlı okul çürümeye terk edildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Ekim 2009 11:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

UŞAK'ın Eşme İlçesi'ne bağlı Yeleğen Beldesi'nde 15 yıl önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan ve Çok Programlı Lise olarak kullanılması planlanan okul çürümeye terk edildi.

15 yıl önce inşaatı tamamlanan, o dönemde öğrenci yetersizliği nedeniye açılmayan iki bloktan oluşan üç katlı lisenin durumuna Belediye Başkanı CHP'li Fevzi Kaya isyan etti.

29 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde belediyeyi Ak Parti'den alan Kaya, okul binasının kalorifer tesisatı bulunduğunu, tuvalet ve lavabolarının sağlam olduğunu kaydederek, ?Ancak, çatıdaki kiremitlerde kaymalar var. Okulun tüm camları kırık. Duvarlarında çatlaklar meydana gelmiş durumda? dedi.

Kaya, atıl durumda bırakılan ve çürümeye yüz tutan okul için çok üzüldüklerini belirterek, Yeleğen Beldesi merkezinde ve kendilerine bağlı 10 köydeki öğrenci sayısının okulun faaliyete geçmesi için yeterli olduğunu söyledi. Lise çağındaki öğrencilerin taşımalı olarak Eşme'ye gittiğini belirten Kaya, ?Okul varken çocuklarımız yol gidip harap oluyor? diye konuştu.

Yeleğen'deki okulun Eşme'de bile olmadığını, okulda, spor salonu, yemekhane ve futbol sahası bulunduğunu ifade eden Kaya, spor salonunun içinde koyunların gezdiğini, fubol sahasının ve bahçenin dikenden geçilmediğini anlattı. Kaya, ?Yeter ki okulumuz açılsın, biz belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz? dedi. Kaya, Eşme Kaymakamı Ömer Sağlam'ın, beldelerini ziyareti sırasında okulu birlikte gezdiklerini ve okulun durumuna kendisinin de çok üzüldüğünü söyledi.

Kaymakam Ömer Sağlam da, binanın durumunun içler acısı olduğunu belirterek, ?Bu binanın kurtarılması, gerekirse okul olarak gerekirse de başka bir amaçla kullanılmasının sağlanması lazım. Ancak bina bayağı yıpranmış. Tamamen elden geçmesi gerekiyor. Uşak'a gidince sayın Vali Özdemir Çakacak'a ve İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün'e konuyu aktaracağım? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber