Dayakla suçlanan okul müdürünün 5 yıl hapsi istendi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Ekim 2009 15:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İZMİR'deki Buca Anadolu Lisesi eski Müdürü E.A hakkında, makam odasında tartıştığı kadın beden eğitimi öğretmeni F.M.B.'yi dövdüğü iddiasıyla açılan davada 5 yıla kadar hapsi istendi.

İlk duruşmada savunma yapan müdür E.A. suçlamaları kabul etmeyip, aralarındaki sürtüşmeden dolayı iftira atıldığını iddia etti. Beden Eğitimi Öğretmeni F.M.B. ise aynı iddiaları tekrarlayıp, müdürün kendisine yumruk ve tekmeyle saldırdığını söyledi.

Buca Anadolu Lisesi'nde geçen şubat ayında meydana gelen olayda, okulun 19 yıllık beden eğitimi öğretmeni olan bir çocuk annesi 45 yaşındaki F.M.B, iddiaya göre, öğrencilerden toplanan paralarla ilgili konuşmak üzere Okul Müdürü E.A.'nın odasına gitti. Makam odasında ikili arasında yaşanan sözlü tartışma, bir anda kavgaya dönüştü. İddiaya göre okulun bir yıllık müdürü E.A., yumruk ve tekmeyle saldırdığı F.M.B.'yi dövdü. Aldığı darbeler sonrası gözleri moraran, yüzünde ekimozlar oluşan F.M.B., diğer meslektaşlarının araya girmesiyle kurtuldu. Neye uğradığını şaşıran, arkadaşları tarafından götürüldüğü hastanede tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edilen F.M.B., Buca Merkez Karakolu'na gidip şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen polis, Müdür E.A.'yı gözaltına alıp karakola götürdü.

Olayla ilgili ifade veren beden öğretmeni F.M.B., ?Okulun spor zümre başkanıyım. Öğrencilerden toplanan paranın hesabını konuşmak için makam odasına girdim. Beni kovar gibi odasından çıkarmak istedi. Daha sonra da nasıl olduğunu anlamadan kendinden geçti, yumruk ve tekmelerle üzerime saldırdı. Diğer arkadaşlarımın araya girmesiyle elinden kurtuldum. Meslek hayatımda böyle rezillik görmedim. Çok korktum. Şikayetçiyim? dedi.

Müdür E.A. ise polise verdiği ifadede, öğretmenin odasına gelip kendisine hakaret ettiğini, burasının bir makam olduğunu söyleyip dışarı çıkmasını istediğini, masaya vurup karşı koyunca dışarı çıkarmak istediğini, olayın bundan ibaret olduğunu öne sürdü. Olayın ardından okul müdürlüğü görevinden alınan E.A., Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi'nde öğretmen olarak görevlendirildi.

Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, okul müdürü E.A hakkında, İzmir 21'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, ?Kamu görevlisi nüfuzunu kullanarak kasten yaralama' suçundan 5 yıl kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istemiyle dava açtı. İlk duruşmaya tutuksuz yargılanan okul müdürü E.A ile şikayetçi beden eğitimi öğretmeni F.M.B. katıldı. Altı avukatın temsil ettiği F.M.B. daha önce verdiği ifadesini tekrarlayarak, okul müdürünün kendisini dövdüğünü söyleyip, şikayetçi olduğunu belirtti.

Sanık E.A ise, şikayetçi öğretmenle aralarında tartışma çıktığını, eliyle itelediğini daha sonra kendisinin başını duvara vurarak kendisine zarar verdiğini iddia etti. Okul müdürü E.A., öğretmen F.M.B.'ye kesinlikle vurmadığını söyledi. Böyle bir olayın içinde yer aldığı için ise öğretmen F.M.B.'den özür diledi.

Davada tanık olarak dinlenen okul görevlileri ve öğretmenler ise okul müdürünün F.M.B.'yi dövdüğünü ve saçından çekip yerlerde sürüklediğini gördüklerini söyledi.

Tanıkların dinlenmesinden sonra Cumhuriyet Savcısı, dava kapsamında tüm delillerin toplanmış olduğunu belirterek sanık okul müdürü

E.A'nın, cezalandırılmasını istedi. Hakim, duruşmayı karar verilmek üzere kasım ayına erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber