Göstericiler polis helikopterini nişan aldı / video

Haber Giriş : 07 Ekim 2009 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

IMF-DB toplantılarını protesto etmek için Şişli'deki Agos Gazetesi önünde toplanan gruptan 27 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da devam eden IMF-Dünya Bankası toplantılarını protesto etmek için Şişli Ergenekon Caddesi'nde toplanan eylemcilere polis müdahale etti. Eylemciler, gaz bombasıyla müdahale eden polise taş atarak saldırdı.

Ergenekon Caddesi'nde toplanan çok sayıda gösterici, kongre vadisine yürümek istedi. Polis, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine eylemciler polise taş atarak saldırdı. Polis de eylemcileri gaz bombası ile dağıttı. Ara sokaklara dağılan göstericilerle polis arasında kovalamaca yaşandı.


Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!

Şişli'de, olaylı IMF protestolarını takip eden ve biber gazından etkilenen bir basın mensubuna çevik kuvvet polisi yardım etti. Polis, basın mensubunun yüzüne su serpti. Ara sokaklarda tekrar toplanan eylemciler polise taş yağdırdı.

Ergenekon Caddesi'nde toplanan çok sayıda gösterici, kongre vadisine yürümek istedi. Polis, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine eylemciler polise taş atarak saldırdı. Polis de eylemcileri gaz bombası ile dağıttı. Ara sokaklarda tekrar toplanan eylemciler polise taş yağdırdı. Bu arada gazdan etkilenen bir basın mensubuna çevik kuvvet polisi yardım etti. Polis, basın mensubunun yüzüne su serperek eliyle yüzüne dokunmamasını istedi.

İstanbul'da devam eden IMF-Dünya Bankası toplantılarını protesto etmek için Şişli Kurtuluş Caddesi'ne çıkan Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi eylemciler, cadde üzerindeki 10'dan fazla bankaya molotof attı. Ara sokaklardaki araçlara zarar veren eylemcilere bazı vatandaşlar evlerinin penceresinden tepki gösterdi.

Sabah saatlerinde ara sokaklardan Kurtuluş Caddesi'ne çıkan SDP üyesi yüzleri maskeli yaklaşık 50 kişi, caddede bulunan birçok bankaya molotof attı. Molotof isabet eden banka ATM'leri alev alev yandı. Eylemciler bazı firmalara ait motorsıkletleri de tahrip etti. Daha sonra ara sokaklara giren eylemciler, park halindeki birkaç araca da zarar verdi. Evlerinin penceresinden olayları izleyen bazı vatandaşlar ise protestoculara tepki gösterdi.

Feriköy'den kaçan göstericilerin yoldan geçen metrobüse polis arabalarına saldırdıkları öğrenildi. E-5 karayolunda toplanan 200 kadar göstericiye polis uyarı ateşi açtı.

IMF protostocuları Tarlabaşı'nı savaş alanına çevirdi

- İstanbul'da devam eden IMF-Dünya Bankası toplantılarını protesto etmek için ara sokaklarda toplanan eylemciler, Tarlabaşı'nı savaş alanına çevirdi. Protestocular, polise taş ve molotof atarak saldırdı.

Taksim Tarlabaşı Bulvarı'na ara sokaklardan çıkan eylemciler, polise taş ve molotof atarak saldırdı. Polis ekipleri de göstericilere gaz bombasıyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan eylemcilerle polis arasında uzun süre kovalamaca yaşandı.

Bölgede yoğun güvenlik önlemi alan polisle eylemciler arasındaki gerginlik sürüyor.

İstanbul'da molotof yüklü bir araç ele geçti

İSTANBUL -İHA- İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, içerisinde motolotof kokteylli bulunan bir aracı yakaladı. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen araç inceleniyor.

IMF protestocuları polisi yaraladı

İSTANBUL(CİHAN)- Şişli'de, IMF protestocularının attığı taş bacağına isabet eden bir trafik polisi yaralandı. Yaralı polise arkadaşları müdahale etti.

İstanbul'da devam eden IMF-Dünya Bankası toplantılarını protesto etmek isteyen eylemciler Şişli ve Beyoğlu'nun birçok cadde ve sokağını savaş alanına çevirdi. Protestocuların attığı taş, Çağlayan'da bir trafik polisinin bacağına isabet etti. Yaralı polis bir süre yerde kıvrandı. Daha sonra olay gelen çevik kuvvet polisleri yaralı arkadaşlarına ilk müdahaleyi yaptı.

Vali Muammer Güler: Protestolarda 47'si kadın 103 kişi gözaltına alındı

İSTANBUL(CİHAN)- İstanbul Valisi Muammer Güler, IMF toplantılarını pretosto amacıyla dün gerçekleştirilen gösterilerde 47'si kadın 22'si 18 yaşından küçük olmak üzere 103 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

CEBIT Bilişim Zirvesi 2009'un açılış törenine katılan Vali Güler, gazetecilerin IMF protestolarına ilişkin sorularını da yanıtladı. Vali Muammer Güler , "Basın açıklamalarından sonra polise saldırıldı. Polisin müdahalesi tamamen suçun önlenmesine yönelikti. 7 polis aracı 6 konsolosluk binası ve 11 bankanın camı kırıldı. 5 işyeri tahrip edildi. Bunu eleştiri konusu yapıyorsak, bu özgürlüklerin artık üzerinde iyi düşünülmesi lazım. Şiddet kullanmayla, fikir hürriyeti düşünce açıklama hürriyetini mutlaka ayırmak lazım." dedi.

Olaylar sırasında bir araçta 27 molotof kokteylinin ele geçirildiğine ilişkin poliste görüntüler olduğunu kaydeden Vali Güler, "Bu görüntülere bir bakın. Molotof kokteyli basın açıklaması için mi, IMF'yi protesto etmek için mi? görüş açıklamak için mi yapıldı? Yoksa polise saldırmak için mi yapıldı? Dünyanın her yerinde polise saldıran, vatandaşın can, mal ve tasarruf güvenliğini etkileyen kişilere karşı polis gerekli önlemi alır. Burada yapılanı kamuoyuna iyi anlatılmasını istiyorum. Ama zaten görüntüler bunu veriyor. Görüntüleri izleyenler, o arkadaşların çiçek saksılarını atıp da bankalara, bankaların camlarına niçin saldırdıklarını da herhalde anlıyorlardır." şeklinde konuştu.

IMF protestolarında 8 bine yakın kişinin 20'ye yakın basın açıklaması yaptığını kaydeden Vali Güler, "Hiçbir yerde müdahale söz konusu olmadı ama polise taşlı sopalı molotof kokteyliyle saldıran, yüzleri örtülü şekilde saldıran, iş yerlerinin camlarını kıranlar oldu. Bir polisimiz öldüresiye dövüldü. Şu anda kendisi hastanede onlardan yaralanan kimse yok. Ama meseleyi onlar veya polis gibi de almak istemiyorum. Saldırıda bulunanlar ve bu saldırıyı önlemeye çalışanlar olarak değerlendirmek lazım." dedi.

Göstericiler polis helikopterini nişan aldı

IMF toplantılarını protesto eden ve uzun süre müdahale edilmeyen göstericiler, görüntülerini çeken bir polis helikopterine havai fişekle saldırdı.

İstanbul'da devam eden IMF-Dünya Bankası toplantılarını protesto eden bir grup eylemci, Çağlayan'da polis aracını taş yağmuruna tuttu. Bir polis memuru, aracın içinden ateş açarak göstericilerin elinden kurtuldu.

Çağlayan'da E-5 Karayolu'na çıkan IMF protestocuları, yolda bekleyen trafik polisine taşlarla saldırdı. Araçta mahsur kalan polislerden biri, aracın camını açmadan dışarı ateş etmeye başladı. Bu sırada göstericiler ateş edilmesi üzerine geri çekildi. Yunus ekiplerinin de yardıma gelmesiyle göstericiler polislerin yanından uzaklaştı.

Uzun süre müdahale edilmeyen göstericiler, görüntülerini çeken bir polis helikopterine havai fişekle saldırdı. Roketatar gibi kullanılan havai fişek saldırısı kare kare görüntülendi.

CİHAN - İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber