Yolsuzluğu önlemek için etik projesi geliştirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2009 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Bilal Eryılmaz, kamu yönetiminde ''sorunu görmezden gelme''ve ''öteleme'' anlayışının kısmen terk edilmeye başlandığını söyledi.Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Bilal Eryılmaz, kamu yönetiminde ''sorunu görmezden gelme'', ''öteleme'' veya ''kol kırılır yen içinde kalır'' anlayışının kısmen terk edilmeye başlandığını ve halka daha kaliteli hizmet sunma bilincinin giderek güçlendiğini söyledi.

Bilal Eryılmaz, ''Yolsuzluğun Önlenmesi İçin Etik Projesi'' kapsamında yarın gerçekleştirilecek konferansta değerlendirilecek 6 akademik çalışmayla ilgili bilgi verdi.

Şeffaflıkta, kamuoyunun beklentilerinde, kurumların kamu hizmeti sunumunda kalite anlayışı ve sorumluluk bilincinde gelişme yaşandığını belirten Eryılmaz, gelişmelerin şu anda beklentileri karşılayacak düzeyde olmadığını kaydetti.

Eryılmaz, ''Yolsuzluğun Önlenmesi İçin Etik Projesi'' çerçevesinde ''Gümrük hizmetleri ve etik'', ''Sağlık hizmetleri ve etik'', ''Kamu ihaleleri ve etik'', ''Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve etik'', ''Kayıt dışı ekonomi ve etik'' ve ''Etik, kültür ve toplum'' başlıkları altında 6 akademik araştırma yaptıklarını bildirdi.

Araştırmaların arşivlere kaldırılmayacağını, tüm tarafların ve kamuoyunun da katkılarıyla ilgili kurumlarda daha etik bir kamu hizmeti sunumuna zemin teşkil edeceğini anlatan Eryılmaz, ''Kamu yönetiminde 'sorunu görmezden gelme', 'öteleme' veya 'kol kırılır yen içinde kalır' anlayışı kısmen terk edilmeye başlandı ve halka daha kaliteli hizmet sunma bilinci giderek güçlendi. Bu durum, gerek akademik çalışmalarla ortaya konan önerilerin hayata geçirilmesinde gerek etik kültürün kurumlarımızda geliştirilmesinde güçlü bir umut kaynağıdır'' diye konuştu.

Eryılmaz, üst seviyede güçlü bir liderliğin hem siyasi hem de idari anlamda gösterilmesi, etik dışılıkla ilgili sorunların her zaman tartışılması ve personelin bu sürece aktif olarak katılması, etik komisyonların hareket kabiliyetinin geliştirilmesi, açıklık, şeffaflık ve katılımcılıkla bu konuda başarılı olunabileceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber