Anadolujet'ten üniversite öğrencilerine özel 'Jetgenç' kampanyası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2009 15:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Türk Hava Yolları iştiraki Anadolujet, üniversite öğrencilerine yönelik ''Jetgenç'' isimli kampanya başlattı. Kampanyaya üye olan öğrenciler, 10 uçak bileti satın aldıklarında bedava bir uçuş hakkı kazanacak.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsünde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Anadolujet'in icrasından sorumlu THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan, şirketin hizmete geçtiği 2008'den beri teferruattan arındırılmış, düşük maliyetli uçuş imkanı sunduğunu söyledi.

Türkiye'de son 5 yılda uçak yolcusu sayısında büyük artış yaşandığını aktaran Alan, sektörün rekabete açılmasının bu durumda önemli bir payı olduğunu ifade etti.

THY'nin, GSM operatörlerinin verilerini inceleyerek Ankara'daki vatandaşların kullandıkları ulaşım araçları konusunda bir araştırma gerçekleştirdiğini ve bu araştırmaya göre 17 Başkentliden birinin uçağı kullandığını anlatan Alan, anketlerde fiyatı düşük olması halinde ''uçağı'' seçeceklerini beyan eden Ankaralılar'ın, faaliyete geçmesinden sonra Anadolujet ile uçtuklarını söyledi.

Anadolujet'in, düşük fiyatlı hizmet için maliyetlerini ortalama yüzde 40 oranında azalttığını kaydeden Alan, ''Anadolujet yolcu sayısını bu yıl sonuna kadar üç milyona çıkarmayı hedefliyoruz'' dedi.

Bu yıl 10 uçakla faaliyetlerine devam edeceklerini belirten Alan, 2011 yılında 15 uçağa çıkmayı hedeflediklerini bildirdi.

Alan, Ankara'yı iç hat uçuşlarda merkeze dönüştürdüklerini, son kampanyalarıyla da bağlantılı uçuş merkezi yaptıklarını anlatan Alan, ''Herhangi bir ilden diğer bir ile Ankara bağlantılı uçuş yapmak isteyenler tüm vergiler dahil ikinci uçuş için sadece 25 TL ödeyecek. Bu bir kampanya değil, sürekli böyle olacak. İkinci uçuşları özendiriyoruz'' diye konuştu.

Öğrencilik yıllarında ulaşım konusunda yaşadığı sıkıntıları dile getiren Alan, THY'de yönetici pozisyonuna geçtiğinde ilk olarak üniversite öğrencilerine uçak bileti alımında yüzde 25 indirim imkanı tanınması yönünde talimat verdiğini anlattı.

-25 YAŞ ALTI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ-

Sami Alan, Anadolujet'in ''Aklım havada, ne işim var yerde diyorsan, adres çok net; Jetgenç'' sloganıyla başlattığı kampanya ile daha çok üniversite öğrencisinin uçaktan yararlanmasını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Kampanyaya katılım için 25 yaş altı öğrencilerin ''www.jetgenç.net'' internet sitesi üzerinden kampanyaya üye olmasının yeterli olacağını belirten Alan, buradan verilecek şifrenin, Anadolujet bileti alımında hem öğrencinin kendisi, hem de yakınları tarafından kullanılabileceğini, böylece satın alınan her 10 biletin üyeye bir bedava uçuş hakkı kazandıracağını kaydetti.

Hacettepe Üniversitesi ile başlayan tanıtımların diğer üniversitelerde de gerçekleştirileceğini ifade eden Alan, Jetgenç kampanyası kapsamında sosyal etkinliklere imza atacaklarını dile getirdi.

Ankara'dan Anadolu'nun 25 noktasına uçuş imkanı sunan Anadolujet'in kısa bir süre içinde KKTC'ye de uçacağını bildiren Alan, Sabiha Gökçen'den çeşitli Anadolu şehirlerine de seferler başlatacaklarını kaydetti.

Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Geçim ise üniversitelerinde öğrenim gören 35 bin öğrencinin yaklaşık 30 bininin şehir dışından geldiğini, bunun, 30 bine yakın uçakla seyahat etmeye aday öğrenci anlamı taşıdığını söyledi. Öğretim üyeleri ve idari personelin de kampanyadan yararlandırılmasını talep eden Geçim, Mühendislik Fakültesi bünyesinde uçak bakım onarım ve yer hizmetleri konusunda bir proje başlatacaklarını da bildirdi.

-ÖYKÜ-BERK KARDEŞLERDEN KONSER-

Kampanyanın tanıtım toplantısına katılan şarkıcı Öykü-Berk kardeşler, üniversite öğrencileriyle kısa bir söyleşi gerçekleştirdi.

Sanatçı kardeşlerden Berk, ''Son dönemde gündemde olanlar.. Çanakkale'de doğan bir insan Kars'a, Mardin'de doğan Çanakkale'ye gidemiyorsa... İşte gidemediğiniz yeri sahiplenemezsiniz. O yüzden Anadolujet...'' diye konuştu. Öykü ise her zaman üretim, araştırmacılık ve yaratıcı düşünceden yana olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Öykü-Berk kardeşler, önce sadece ellerini çırparak ''Anadolujet'' için doğaçlama besteledikleri bir parçayı seslendirdi, ardından da gitar eşliğinde Flamenko şarkılardan oluşan kısa bir konser verdiler.

Toplantının ardından Beytepe Kampüsünde kurulan Anadolujet'in tanıtım standına geçen Öykü-Berk kardeşler, buradaki uçak simülatöründe uçak kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber