Postacı yürüyüş yarışması Samsun'da düzenlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2009 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

38. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması, Samsun'da düzenlendi.

Sahil Yolunda gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye'nin yanı sıra Moldova, Arnavutluk, Romanya, Kosova, Karadağ, Hırvatistan ve Bulgaristan'dan ekipler katıldı.

Yarışma öncesinde düzenlenen açılış töreninde konuşan PTT Genel Müdürü Osman Tural, bu yıl Türkiye olarak yarışmaya ev sahipliği yaptıklarını anlattı.

Bunun Türkiye açısından bir gurur olduğunu belirten Tural, yarışmanın da anlamlı olduğunu ifade etti.

Zaman zaman "hala postacı var mı, hala postacı yürüyor mu" gibi söylemler olduğunu belirten Tural, şunları kaydetti:

"Evet posta varsa, postacı da var. Postacı, posta idarelerinin değişmez unsurudur. Postanın, mektubun olduğu her dönemde biz postacılar olarak var olacağız. Mektup bir şekilde dağıtılacak. Şimdi e-mail, sms var. "Mektup hala var mı" diye soruluyor. Nitelik değiştiriyor olmasına rağmen mektup hala var. 2003 yılında PTT idaresi olarak kabul ettiğimiz toplam gönderi mektup adedimiz 940 milyon civarındaydı. Geçen yıl ise bir milyar 200 milyondu. Yani yüzde 30 oranında bir artış vardı"

Tural, yarışmanın hem postacıların kendi aralarındaki dostluk, hem de Balkan ülkeleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da Balkan ülkeleri genelinde 8 ülkede gerçekleştirilen posta dağıtıcıları yürüyüş yarışmasına il olarak ev sahipliği yaptıklarını hatırlattı.

Bunun heyecanı içinde olduklarını ifade eden Güzeloğlu, konuklara iyi dileklerini ileterek şunları kaydetti:

"Samsun Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda, Türk Milleti'nin kurtuluşunda ilk adımın, Büyük Önder Atatürk tarafından atıldığı, cumhuriyetle birlikte, bölgesinin ve ülkesinin en güçlü ve önde illerinden biri durumundadır. Ekonomik, sosyal, toplumsal ve her yönden gelişimine öncelik eden bir büyükşehirdir. Karadeniz kıyı bandının İstanbul'dan sonraki en büyük şehri olan Samsun gelişmesi ve kalkınması ile 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılında Türkiye'nin belirleyici, yönlendirici ilk 10 kenti hedefine kendine adamış ve bu hedefi gerçekleştirme yolunda emin adımlarla yoluna devam etmektedir."

Samsun'un Karadeniz'e kıyısı olan ülkeler ile dış ticaret ve ekonomik bağlantı noktasında da çok önemli bir alt yapıyı ve ticari ilişkiyi gerçekleştiren il olduğunu belirten Güzeloğlu, "Samsun, uluslararası ilişkiler anlamında Avrupa Konseyi'nin yerel ve bölgesel komitesinde Balkan ve Karadeniz Komisyonu üyesidir. 2008 yılı içinde valiliğimizin başvurusu ile gerçekleştirilen bu üyelik, bugün böylesi bir Balkan ülkeleri buluşmasıyla bütünleşmiş ve çok anlamlı bir yere taşınmıştır" dedi.

Yarışmanın bu anlamda da Samsun'da gerçekleştirilmesinin ayrı bir kazanım olduğunu ifade eden Güzeloğlu, konukların Samsun'dan ayrılırken birer tanıtım elçisi olacağına inandığını vurguladı.

Daha sonra startı verilen ve 21 bayan, 36 erkek yarışmacının katıldığı etkinlikte, bayanlarda Romanya'dan Andreea Arsene 5 bin metrede 19.24'lük derecesi ile birinci oldu. Türkiye A takımından Yeliz Ayyıldız 20.39 ile ikinci, Nebahat Atasoy ise 21.00 ile üçüncü oldu.

Erkeklerde Türkiye A takımından Sebahattin Tatar 10 bin metrede 40.22'lik derecesi ile birinci olurken, ikinciliği takım arkadaşı Ekseri Aktan 40.30 ile kazandı. Arnavutluk'tan Genci Lugja da 41.30'luk derecesi ile üçüncü olmayı başardı.

Takım sıralamasında ise bayanlarda Türkiye A takımı birinci, Romanya ikinci, Moldovya üçüncü oldu. Erkeklerde de Türkiye A takımı birinciliği elde ederken, Romanya ikinci, Bulgaristan üçüncülüğü elde etti.

Yarışmanın ardından ödül töreni düzenlendi. Ardından da yarışmacılarla öğrenciler müzik eşliğinde halaylar çekip kolbastı oynadılar.

Bu arada, yarışma nedeniyle "38. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması 07.10.2009 SAMSUN" ibareli özel gün damgası da kullandırıldığı bildirildi.

Özel gün damgası talepleri, Samsun PTT Başmüdürlüğü PTT Merkez Müdürlüğünde yerine getiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber