Tartışmalı kravatlar okul müdürünü görevinden etti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Ekim 2009 14:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi Anadolu Lisesi öğrencileri için yaptırılan kravatlardaki Atatürk resminin, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a benzediği iddiaları üzerine hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılan okul müdürü M.H.O., başka bir okula İngilizce öğretmeni olarak atandı.

Cizre Anadolu Lisesi öğrencileri için ilçedeki bir esnafa verilen sipariş üzerine, İstanbul'daki bir firmaya yaptırılan kravatlardaki Atatürk resminin Abdullah Öcalan'a benzediği iddiaları üzerine kravatlar savcılığın talimatıyla toplandı. Okul müdürü M.H.O. ile esnaf Ş.D. hakkında da soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet savcılığında ifadeleri alınan okul müdürü M.H.O. ile kravatları yaptıran esnaf Ş.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şırnak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ayrıca başlatılan idari soruşturma kapsamında, okul müdürü M.H.O. görevinden alınarak Cizre Sağlık Meslek Lisesi'ne İngilizce öğretmeni olarak atandı. Bu arada okuldaki öğrenciler ise müdür M.H.O.'ya sahip çıkarak, görevine iade edilmesi için imza kampanyası başlattı. Okul Müdürü M.H.O. öğrencileriyle vedalaştıktan sonra atandığı Cizre Sağlık Meslek Lisesi'nde bugün öğretmen olarak görevine başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber