Pisuvar krizinde ikinci perde

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Ekim 2009 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlükleri'nin bulunduğu 8 katlı binada ?İslam'a uygun olmadığı' gerekçesiyle söküldüğü iddia edilen erkek tuvaletlerdeki pisuvarlar, tepkiler üzerine yeniden yerine takıldı. Ancak, pisuvarların çeşmeleri henüz monte edilmediği için günde ortalama 3 bin kişinin işlem yaptırdığı binayı kötü koku sardı.

8 müdürlüğün bulunduğu Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlükleri binasında yaklaşık 4 ay önce, herkatteki 8 umumi tuvaletteki toplam 24 pisuvar, yetkililerin belirttiğine göre su tasarrufu amacıyla söktürülmüştü. CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan da ?Ayakta ihtiyaç gidermenin dinimize uygun olmadığı iddiasıyla pisuvarlar kaldırılıyor. Ama sorarsanız ?su tasarrufu' gibi saçma sapan bir gerekçe gösteriliyor. Sanki normal tuvaletlerde su akmıyor, su kullanılmıyor? diyerek uygulamayı eleştirmişti. Kadastro Müdürü Cumali Yakan ise erkek tuvaletlerindeki pisuvarların sökülmesinde tasarruf amacı taşıdıklarını, yüksek su faturalarını düşürmeye yönelik olduğunu savunmuştu.

Ordu'da görevden alınan Vali Ali Kaban'ın ayakta ihtiyaç gidermenin İslam dinine uygun olmadığı gerekçesi ile camilerdeki pisuvarları söktürmesinin ardından Adana Tapu Müdürlükleri binasında ortaya çıkan pisuvar kriziyle ilgili Adana Valiliği'nin inceleme başlattığı açıklarken, pisuvarlar dün yeniden takıldı. Ancak, bu kez de pisuvarların çeşmeleri monte edilmedi. Günde ortalama 3 bin kişinin işlem yaptırdığı binayı pisuvarların suyu akmadığı için kötü koku sarmaya başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber