Okulu olmayan köyde, konteynırda eğitim!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2009 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde okulu olmayan köyde bulunan öğrencilerin eğitimlerini sürdürmeleri için Kaymakamlık tarafından geçici olarak tek sınıflı konteynır kuruldu.

Kaynarpınar köyünde okul olmadığı için öğrenciler köyde bulunan bir evin odasında eğitimlerini sürdürüyordu. Köyde yaşanan okul sıkıntısının Karlıova Kaymakamlığı'na bildirilmesinin ardından çalışmalar başlatıldı. Kaynarpınar köyünde 10 öğrencinin eğitimlerini sürdürmesi için geçici olarak temin edilen konteynır köy meydanına kurularak okula dönüştürüldü. Kaymakamlık tarafından temin edilen konteynır, Kaynarpınar Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından köye taşınarak okula dönüştürüldü.

Mehmetçiğin desteği ile kurulan tek sınıflı konteynır ile köydeki 10 öğrenci eğitimine başladı. Tek sınıflı geçici okulda 2, 3, 4 ve 5. sınıf olmak üzere toplam 10 öğrenci eğitimini sürdürüyor. Tek öğretmen ile eğitime başlayan konteynır okul açılışına katılan Karlıova Kaymakamı Eşref Yonsuz, ilçe ve bağlı köylerde okula gitmeyen öğrencinin kalmaması için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. Kaymakam Yonsuz, "Bu köyümüzde okul olmadığı için öğrencilerimiz daha önceki dönemlerde bir evin odasında eğitim yapıyormuş. Bunu duyduktan sonra okul için çalışma başlattık. Ancak köydeki öğrenci mevcudu 10 olduğu için şu an okul yapma şansımız olmadı. Bu öğrencilerin eğitimlerini yapabilmeleri için geçici olarak tek sınıflı bir konteynır gönderip okul oluşturduk. Köydeki öğrenci sayısı artınca okul yaptıracağız" dedi.

Köy Muhtarı Özbek Teymur ise Karlıova Kaymakamı'nın eğitime büyük önem verdiğini söyledi. Yıllarca köylerinde okul olmadığını belirten Muhtar Teymur, bu durumu Kaymakamlığa ilettikten sonra çalışmalar başlatıldığını ifade etti. Teymur, "Köyümüzde 10 öğrencinin olduğunu ve bunların eğitimlerini sürdürecek bir okullarının bulunmadığını Kaymakamlığa bildirdik. Bunun üzerine Kaymakamımız talimat vererek çalışma başlatılmasını istedi. Yapılan incelemeler sonrasında öğrenci mevcudu az olduğu için şimdilik okul yerine bir konteynır kuruldu. Bu bile bizleri çok sevindirdi. Öğrencilerimiz burada eğitimlerini yapabilecektir. Askeri yetkililerin desteği ile bu konteynır kısa sürede köyümüze getirildi ve sınıfa dönüştürüldü. Şu an bu sınıf köyümüzdeki öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu duyarlılığından dolayı kaymakamımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Tek sınıflı konteynırın kurulması ve içinin döşenmesinin ardından öğrenciler eğitimlerine başladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber