Malatya Emniyeti'ni karıştıran kavga

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Ekim 2009 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MALATYA Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi Müdür Yardımcısı Emniyet Amiri Erin Çoban ile Şube Müdürü Ali Erbaş arasında bir süredir devam eden huzursuzluk, sonunda kavgaya dönüştü. Eşi Öznur Çoban'ın gözleri önünde dövüldüğünü iddia eden Erin Çoban, karakola giderek Şube Müdürü Ali Erbaş ile diğer yardımcısı Osman Karpuz'dan şikayetçi oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Teknik Takip, Dinleme ve MOBESE sisteminin kuruluşunda görev alan Erin Çoban, Ağustos ayında Malatya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde göreve başladı. İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından Şube Müdürü atanan Ali Erbaş ile bir türlü yıldızları barışmayan Çoban'a, ?Kişisel ilişkilerini ve konumunu hizmetin önünde tuttuğu', ?İstihbarat hizmetlerine yakışmayan tutum ve davranışlar içerisinde olduğu', ?ast ve üst ilişkilerinde gerekli mesleki saygı ölçülerine uymadığı' gerekçesiyle uyarı cezaları verildiği belirtildi.

Kendisine sürekli psikolojik baskı uygulandığını ve müdürlerinin haksız uygulamalarına maruz kaldığını belirterek Malatya Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran Erin Çoban, 2 defa Psikolojik Rehberlik Bürosu'na ve Turgut Özal Tıp Merkezi'ne ?ruh sağlığı yerinde olmadığı' gerekçesiyle sevk edildi.

?SAVCILIĞA ŞİKAYET'

Emniyet Amiri Erin Çoban'ın savcılığa verdiği dilekçede şu ifadeler yer aldı:

?Malatya ili kapsamında yaptığım görev esnasında yaklaşık 50 civarında organize suç şebekesinin yakalanması, bölgede 5 ilde 85 adet faili meçhul oto hırsızlık şebekesinin yakalanması, çeşitli bilişim suçları ve kredi kartı dolandırıcılığı olayının aydınlatılmasında görev aldım. Çok sayıda takdir ve teşekkür belgesi aldım. Ancak yeni şube müdürümüz, hala nedenini bilmediğim bir gerekçeyle beni istihbarat şubesinden gönderebilmek için çeşitli idari işlemler yaptı. Hakaret etti. Yaşadığım olaylar nedeniyle eşim, daire başkanını arayarak durumu aktarmak istemiş. Ama görüşememiş. Bu arada Emniyet müdürümüz beni makamına çağırarak konuştu. Eşimin bu davranışı nedeniyle bana kızarak hakaret etti. Gelişen olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatılmasını, şahsıma hakaret, psikolojik olarak bastırma ve sindirme, Anayasal hakkı baskı ve şiddet ile engellemeye çalışmak, işyerinde psikolojik taciz konuları nedeniyle İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, İstihbarat Daire Başkanlığı Personel Şube Müdürü Aydın Patan, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve İstihbarat Şube Müdürü Ali Erbaş'tan, belirtilen yüce Türk Adaleti'ne şikayette bulunuyorum. Kamu adına tespit edilen durumların soruşturulmasını talep ediyorum.?

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ GİRİŞİNDE KAVGA

Tüm bu gelişmelerden sonra, iddiaya göre, 8 Ekim perşembe günü Şube Müdürü Ali Erbaş ile yardımcısı Emniyet Amiri Erin Çoban arasında, ne olduğu açıklanmayan bir evrak nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyünce, iddiaya göre Şube Müdürü Ali Erbaş, Erin Çoban'a vurmaya başladı. Bu sırada Emniyet Müdürlüğü binasının bitişiğinde bulunan lojmandan çıkan Erin Çoban'ın eşi Öznur Çoban, Emniyet Müdürlüğü'nün girişinde eşinin dövüldüğünü görünce olaya müdahale etmek istedi. İddiaya göre Ali Erbaş'ın kendisine de hakaret etmesi üzerine Öznur Çoban, yakındaki Sümer Polis Karakolu'na giderek şikayette bulundu. Gelen polisler Erin Çoban ve eşini karakola davet etti. Emniyet Amiri Çoban ve eşi Sümer Polis Karakolu'na giderek şikayetçi oldu.

Malatya Beydağı Devlet Hastanesi'nden rapor alan Çoban çifti, Şube Müdürü Ali Erbaş, yardımcısı Osman Karpuz ve bazı polis memurlarından kendilerini darp ettikleri gerekçesiyle şikayetçi oldu. Yaşanan bu olaydan sonra ikinci uyarıyı alan Çoban, görevden alınarak Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevlendirildi.

?ARKADAŞIN PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR'

Konu ile ilgili bir açıklama yapmayan Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, olayın savcılığa intikal ettiğini ve şu an beklediklerini söyledi. Kahya, ?Arkadaşın psikolojik sorunları var. Biz kendisini ikaz ettik birkaç defa tedavi görmesi için. Zaten konu Yargıya intikal etmiş, bu konuda fazla konuşmamız uygun değil? dedi.

Konuyla ilgili olarak, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu'ndan görevlendirilen 2 Polis Başmüfettişi Malatya'ya gelerek rapor hazırlamak için çalışmalara başladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber