Bakan Çiçek: İlerleme Rapuru'nun objektif olmasını istedik

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2009 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 14 Ekim tarihinde açılacak Avrupa Birliği İlerleme Raporu'nun objektif ve dengeli olmasını beklediklerini söyledi.

Bakan Çiçek, Bakanlar Kurulu sonrasında yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nda 2010 yılı bütçesini görüştüklerini ifade etti. Çiçek, açıklanacak raporda, hükümet olarak gerçekleştirdikleri reformları ve adımların objektif bir şekilde yansıtılmasını beklediklerini kaydetti. Çiçek, bu süreç içerisinde Avrupa Birliği Teşkilat Yasası'nın yenilendiğini, Ulusal Program'ın onaylandığını, TRT Şeş'in yayına başladığını, TBMM'de Kadın ve Erkek Eşitlik Komisyonu'nun kurulduğunu hatırlattı.

Reform İzleme Grubu olarak çıkardıkları yasaların ve yaptıkları düzenlemelerin uygulamasını yakından takip ettiklerini vurgulayan Çiçek, "Avrupa Birliği'ne katılım Türkiye'nin stratejik hedefidir ve hükümetinin temel tercihidir. Çok yasal ve yapısal düzenlemeler gerçekleştirdik. Onun dışında devlet ve hükümet olarak çok ciddi atılımlar ve açılımlar yaptık. Türkiye olarak bir kısım eksiklerimiz olmasına rağmen AB'nin bunları göz ardı etmemesi gerekir." dedi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda ikinci olarak, Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik protokolün ele alındığını söyledi.

Çiçek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 21 tarihinde TBMM'de milletvekillerine bilgi vereceğini kaydetti. Azerbaycan ile Türkiye'nin kardeşlik ilişkişi bulunduğunun altını çizen Çiçek, protokolün TBMM'den geçmesinin Azerbaycan topraklarında işgalin sona ermesine bağlı olduğunu vurguladı.


Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı saat 13.20'de başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber