Trabzon Valiliği'nde ?kıyak oda' tartışması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Ekim 2009 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRABZON Valiliği Yazıişleri Müdürlüğü'nde görevli Suna Mercan'a, eşi Vali Yardımcısı Aziz Mercan'ın karşısındaki odanın tahsis edilmesi kentte günün konusu oldu. Haberin bazı yerel gazetelerde yayınlanması üzerine açıklama yapan Aziz Mercan, ?Vali Yardımcılarının odalarıyla Yazıişleri Müdürlüğü'nün odalarının karşılıklı olması tamamen tesadüf. Yapılan haberleri anlayışla karşılıyorum ama, olayda kesinlikle bir kayırma yok? dedi.

Batman Valiliği görevinden Trabzon'a atanan Recep Kızılcık, Batman'da başarılı çalışmalarda bulunan yardımcısı Aziz Mercan'ı da 2 ay önce Trabzon'a getirdi. Vali Yardımcısı Aziz Mercan'ın, Batman Valiliği Yazıişleri Müdürlüğü'nde çalışan eşi Suna Mercan da, Trabzon Valiliği Yazıişleri Müdürlüğü kadrosuna tayin oldu.

Kentte ?eşe oda kıyağı' tartışmalarını başlatan olay ise Vali Yardımcıları ile aynı katta bulunan Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü makam odasının, Valilik makamı katına taşınmasıyla başladı. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü'nün boşalttığı geniş odaya Valilik Yazıişleri Müdürü Funda Baki geçti. Baki'den boşalan standart oda ise Yazıişleri Müdürlüğü'ne tahsis edildi ve Trabzon'a yeni gelen Suna Mercan da bu odada göreve başladı. Ancak Mercan'ın odasının, eşi Vali Yardımcısı Aziz Mercan'ın odasının tam karşısına denk düşmesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

EŞİNİN ODASINDA POZ VERDİ

Valilik koridorlarında Aziz Mercan'ın eşine ?oda kıyağı' yaptığı dedikoduları dolaşmaya başladı, olay bazı yerel gazeteler ve internet sitelerine yansıdı.

DHA'nın sorularını yanıtlayan ve eşiyle birlikte eşinin odasında poz veren Trabzon Vali Yardımcısı Aziz Mercan, yapılan haberleri anlayışla karşıladığını belirterek şunları söyledi: ?Ancak ben yaptığım işlerle anılmak isterim. Oda mevzuunda da kesinlikle kayırma falan yok. Eğer kayırma olsaydı eşimi Funda Hanım'ın geçtiği büyük odaya aldırırdım. Eşim Batman'da da Valilik Yazıişleri'nde çalışıyordu. Burada yazıişleri odasının benim odamın karşısında olması tamamen tesadüf. Sonuçta odaların değiştirilmesi, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü'nün alt kata alınması, Yazıişleri Müdürü'nün daha büyük odaya geçmesi ve bu odanın yazıişlerine tahsisi Vali Bey'in oluruyla alınan kararlar. Ayrıca o oda eşime özel olarak tahsis edilmedi. Başka bir memur geldiğinde de aynı odada çalışacak. Özel ve büyük bir oda da değil. Valilik'te memurların çalıştığı standart bir oda. Bu şekilde anılmak beni üzdü.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber