Dernekler yasasının bir hükmü için daha iptal davası açıldı

Haber Giriş : 20 Ocak 2005 02:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, TBMM'de sağa sola mektup yazmadıklarını, kanun yazdıklarını belirterek, "Kanun yapmak ciddi bir iştir" dedi.

İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Anayasa Mahkemesi'ne gelen CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, Dernekler Kanunu'nun bir hükmünün iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle dava dilekçesini Genel Sekreterlik'e verdi. Başvuru sonrası gazetecilere açıklama yapan Topuz, toplumdan gelen talepleri dikkate alarak Dernek Kanunu'nun 27. maddesinin 3. fıkrasının son cümlesinin iptalini ve yürürlüğün durdurulmasını istediklerini söyledi.

Topuz, bu düzenlemenin, dernek kurma hak ve hürriyetinin kullanılmasını sınırladığı ve yürütme organının dernek kurma hürriyetine müdahalesine imkan sağladığı için Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi. CHP olarak TBMM'de Anayasa Mahkemesi gibi senato görevi yaptıklarını kaydeden Topuz, "Bütün titizliğimizle yasaların, Anayasa'da, yasalarda ve TBMM İçtüzüğü'nde belirtilmiş olan usullere uygun olarak tartışılmasını ve karara bağlanmasını istememize rağmen, 'çabuk çıksın, acele çıksın, işimiz var' baskın anlayışı içinde kanunları Meclis'ten geçirmeye çalışıyorlar. Bu kanunlar ya Cumhurbaşkanı Sezer'den dönüyor, ya da Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyoruz. Böylece işler karmakarışık oluyor" dedi.

CHP'nin bu konulardaki titizliği karşısında hükümetin daha dikkatli olması gerektiğini belirten Topuz, "Bir kanunun, bir saat, 5 saat, 2 gün gecikmesi çok önemli değildir, ama bir kanunun Meclis'ten doğru dürüst, usulüne uygun olarak çıkartılması lazımdır. Biz Meclis'te sağa sola mektup yazmıyoruz, kanun yazıyoruz, yapıyoruz. Bu ciddi bir iştir" şeklinde konuştu.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber