14 Ekim 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2009 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Türkiye - Ermenistan milli maçı ve diplomasi...

- Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye ile Ermenistan milli takımları arasındaki maçı izlemek için geleceği Bursa'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ağırlanacak.

- Cumhurbaşkanı Gül ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan başkanlığındaki heyetler arası görüşmeler, Almira Otel'de gerçekleşecek.

- Gül, Sarkisyan onuruna Almira Otel'de akşam yemeği verecek.

- Cumhurbaşkanı Gül ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan Atatürk Stadı'nda oynanacak Türkiye-Ermenistan 2010 Dünya Şampiyonası grup eleme futbol maçını izleyecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, konuk cumhurbaşkanı onuruna Almira Otel'de resepsiyon verecek.

2- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakanlık Merkez Bina'da iadei ziyarette bulunacak.

- Şahin, Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun ve Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Sadullah Sipahi ile Azerbaycan Milli Meclisi Uluslararası ve Parlamentolararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Samed Seyidov ve beraberindeki Azerbaycan Milli Meclisi üyelerini ayrı ayrı kabul edecek.

3- Başbakan Erdoğan, Azerbaycan Parlamentosundan 11 milletvekili ve Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisini Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

4- İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Toplantısı, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla Başbakanlık Merkez Bina'da yapılacak.

5- AB ilerleme raporu açıklanıyor.

- AB Komisyonu, Türkiye'nin katılım süreci kapsamında son bir yıldaki hazırlıklarını değerlendiren ilerleme raporu ile genişlemeye bakışı yansıtan strateji belgesini yayımlayacak.

- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB Genel Sekreterliğinde basın toplantısı yapacak, AB Komisyonu'nun 2009 Türkiye İlerleme Raporu'nu değerlendirecek.

6- Devlet Bakanı Bağış, İstanbul Ticaret Odası'nda ekonomi muhabirleriyle bir araya gelecek.

7- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Hollanda Dış Ticaret Bakanı Frank Heemskerk ve beraberindeki heyetle Başbakanlık Yeni Bina'da görüşecek.

8- Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Bursa 7. Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı" ile "Bursa 2. Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı"nın açılışına katılacak.

9- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Trenlerinde TCDD-AVEA işbirliğiyle 3. Nesil uygulamasının başlaması dolayısıyla Ankara'da düzenlenen törene katılacak.

- Yıldırım, Bakanlıkta, Irak İletişim ve Teknoloji Bakanı Faruk Abdulkadir ile mutabakat zaptı imzalayacak.

10- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın Mısır'ın başkenti Kahire'deki temasları izleniyor.

11- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde yapılacak Irak'a Komşu Ülkeler İçişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak.

12- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Paris'te Uluslararası Enerji Ajansı Bakanlar Toplantısı'na katılıyor.

13- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından "14 Ekim Dünya Standartları Günü" dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen toplantıda konuşacak.

14- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adıyaman Üniversitesi binalarının açılışını yapacak, üniversitenin yeni akademik yılının açılışı ile "Kommagene Nemrut Koruma Gelişim Projesi"nin tanıtımına katılacak.

- Bakan Günay'a, Adıyaman Üniversitesince "onursal bilim doktoru" unvanı verilecek.

15- "Anadolu Ajansı Siyah-Beyaz Kareler Resim Sergisi", Adıyaman'da, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi'nin de katılımıyla açılacak.

16- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan:

- "Dış ticarette ülke masaları kurmak yönündeki yeni çalışma sistemimizi, 26-27 Ekim'de açıklayacağız."

- "Dünyadaki Türk nüfusunu, varlığını dikkate alan bir network (ağ) ortamı oluşturulması yönünde de çalışmamız var."

- "(Ermenistan) Karabağ meselesinin çözümü, olmazsa olmaz koşul."

17- TBMM'den.

- Genel Kurulda, Borçlar Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, erken yaşta evlilikler hakkında inceleme yapılmasına dair altkomisyonun Ankara dışında yapacağı çalışmaların programlanmasını görüşecek.

- TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Pakistan Ulusal Meclisi Keşmir Özel Komisyonu Başkanı Maulana Fazl-ur Rahman ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Maulana Fazl-ur Rahman ve beraberindeki heyet ile görüştükten sonra konukları onuruna öğle yemeği verecek.

- Pakistan heyeti, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile de bir araya gelecek.

- DTP Grup Başkanvekili Gültan Kışanak basın toplantısı yapacak.

18- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitiris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde Lefkoşa ara bölgede 44. kez bir araya gelecek.

19- Şanghay İşbirliği Örgütü'ne üye ülkelerin Başbakanlar düzeyindeki 8. toplantısı Pekin'de yapılıyor.

20- 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin bugünkü bölümünde onur ödülleri gecesi düzenlenecek.

21- Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı açılıyor.

22- Toplantı...Ziyaret...Açılış...Kongre... Etkinlik...

- Bilinmeyen Numaralar servisi "11824" ile ilgili "Türkiye'nin Bilinmeyeni Arama Raporu"nun açıklanacağı basın toplantısı İstanbul'da yapılacak.

- Ahilik Haftası kutlamaları çeşitli etkinliklerle sürüyor.

- Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Fotios Ksidas, İzmir Valisi Cahit Kıraç,'ı ziyaret edecek.

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ayrancılar beldesinde yaptırılan çok amaçlı salonun açılış törenine katılacak.

- Bozok Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı "14. Ulusal Pazarlama Kongresi" Yozgat'ta başlayacak.

- KTÜ Mühendislik Fakültesinin ev sahipliğinde düzenlenen "4. Ulusal Mühendislik Ölçmeleri Sempozyumu", KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde başlıyor.

23- Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar:

- "Bizim hedefimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarının yurt içi karşılama oranını yüzde 50'ye çıkarmak ve sektörde 1 milyar dolar ihracata ulaşmak."

- "Savunma sanayimize baktığımızda, 2008 yılı verileriyle bir önceki yıla göre yüzde 15 büyüme görüyoruz."

24- Et fiyatlarındaki artış...

- Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz:

- "Et fiyatlarındaki artışta, dış talepteki artıştan çok,küçükbaş hayvan sayısındaki azalma neden oldu."

- "Büyükbaş hayvan etinde, mart ayında bir rahatlama olur."

- "Devlet, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, yüzde 1-2 faizle, 20 yıl vadeli kredi kullandırarak, yeni bir hayvancılık projesi başlatmalı."

25- Küresel kriz, işsizliği körükledi...

- OECD ülkelerinde küresel krizin hemen öncesi ağustos ayında yüzde 6,3 olan işsizlik oranı, krizle birlikte bu yılın aynı ayında yüzde 8,6'ya yükseldi.

- İşsizlik oranları İspanya'da yüzde 18,9 oranı ile zirve yaparken, İrlanda'nın işsizlik oranı bir önceki yıla göre ikiye katlandı.

26- Galatasaray Kulübü'nün aylık olağan Divan Kurulu Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılacak.

27- Basketbolda Fenerbahçe ile Efes Pilsen arasında oynanacak Cumhurbaşkanlığı Kupası maçıyla ilgili Ankara Radisson SAS Oteli'nde basın toplantısı yapılacak.

28- Potada 25. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası heyecanı.

- Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker, yarın kupayı müzelerine götürmek için karşılaşacak.

- Efes Pilsen, 7 kezle bu kupayı en fazla kazanan takım. - Fenerbahçe Ülker'in 4 kupa şampiyonluğu bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber