Van Cezaevi'nde isyan

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2009 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van M Tipi Cezaevi'nde hırsızlık hükümlüsü 2 mahkûm başka yere nakillerine karşı koğuştaki yatakları ateşe verip isyan çıkarmak istedi. Cezaevi yönetimi tarafından mahkumlar zorla ikna edildikten sonra koğuşta çıkan yangın itfaiyenin müdahalesine gerek kalmadan söndürüldü.

Van M Tipi Cezaevi'nde hırsızlık suçundan yatan 2 mahkûm, başka yere nakillerine tepki göstererek saat 15.30 sıralarında koğuşlardaki bazı yatakları ateşe verip isyan çıkarmak istedi. Gardiyanların durumu cezaevi yönetimine bildirmesi üzerine cezaevine ambulans, itfaiye aracı ve muhtemel olaylara müdahale edecek robokop askerler sevk edildi. Cezaevine Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Vecihi Halil İyigün de gelerek olay hakkında bilgi aldı.

Cezaevi yönetiminin çabaları sonucu mahkumların ikna edilmesiyle içeri giren gardiyanlar mahkumların yardımıyla yangına söndürerek isyan çıkaran mahkumlar gözlem altına alındı. İsyanın tatlıya bağlanması üzerine cezaevi bahçesinde bekletilen itfaiye aracı ve ambulans daha sonra ayrıldı.

Cezaevinden isyan çıktığı bilgisini üzerine bazı tutuklu ve hükümlü yakınları avukatları ile birlikte cezaevine gelerek yakınlarını durumu hakkında bilgi aldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber