Domuz gribi doktor ve öğretmene de bulaştı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2009 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valisi Kemal Önal, Bilkent'teki İhsan Doğramacı Vakfı Labaratuvar Okulu'nda tespit edilen domuz gribine yakalananların sayının 15'e çıktığını açıkladı.

Vali Önal, Ankara Vilayetler Evi'nde gazete ve ajansların Ankara temsilcileriyle öğle yemeğinde biraraya geldi. Vali Önal, yemekte domuz gribi ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Şu ana kadar 15 kişide domuz gribi virüsü tespit ettiklerine dikkat çeken Önal, bu 15 kişinin 2'sinin okul dışından olduğunu belirterek, "10'u öğrenci, 1 öğretmen, 1 veli ve 1 doktorda domuz gribi virüsü tespit edildi" dedi. Domuz gribi tespit edilen okulda 500 öğrencinin okuduğuna işaret eden Önal, 31'i şüpheli olmak üzere toplam 59 evde de domuz gribine karşı tetkiklerin yapıldığını açıkladı. Önal, "Domuz gribi virüsü tespit edilen 15 kişinin de sağlık durumları iyi. Herhangi bir ciddi durumları yok" diye konuştu.

Bir gazetecinin 'Domuz gribini tespit eden tıbbi kitlerin bitmesi nedeniyle taramanın yapılamadığına' yönelik iddiaları sorması üzerine Vali Önal, "Olur mu öyle şey? Kitler biter mi? Burası Ankara" karşılığını verdi.

Önal ayrıca, Ankara'daki okullara yönelik aşılama çalışmasıyla ilgili olarak da, "Şu an için ciddi bir durum yok. Sağlık Bakanlığımız bu çalışmaları yürütüyor. Bize bu konuda bir talimat gelmedi" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber