Hasta öğrenciye dayak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Ekim 2009 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ŞAKİR AYDIN İstanbul

Wilson hastası Soner Yavuz'un (13), derse girdiğinde ayakta olduğu gerekçesiyle öğretmeni tarafından dövüldüğü öne sürüldü. Okul yönetimi soruşturma başlattı

Ömür boyu ilaç kullanmak zorunda olan Wilson hastası ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Soner Yavuz'u (13) Türkçe öğretmeni H.Y.'nin zil çaldığında ayakta olduğu gerekçesiyle cetvelle dövdüğü iddia edildi. Öğrencinin ailesi, hastaneden aldıkları raporla öğretmen hakkında şikâyetçi oldu. Okul idaresi ise öğretmen hakkında idari soruşturma başlattı.

Hastalığı nedeniyle oğluna seslerini dahi yükseltmediklerini anlatan baba Olgun Yavuz, ?Onu üzmemeye ve strese sokmamaya çalışıyoruz. Çünkü üzüldüğünde burnunda kan gelmeye başlıyor ve kaskatı kesiliyor? dedi.

Bayrampaşa Prof. Muharrem Ergin İlköğretim Okulu'nda geçtiğimiz çarşamba günü meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti: Zil çaldığında sınıfa giren Türkçe öğretmeni H.Y., ayakta olduğu gerekçesiyle 7. sınıf öğrencisi Soner Yavuz'u el tırnaklarına ve boynuna tahta cetvelle vurarak dövdü. Cetvel darbeleri nedeniyle boynunda kızarıklık ve morarma oluşan Yavuz için Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nden ?boynunun sol tarafında birbirine paralel 4 santimlik morarma ve kızarıklık? olduğuna dair rapor alan baba Olgun Yavuz, İlçe Milli Eğitim ve karakola giderek öğretmen hakkında şikâyette bulundu.

Öğretmen hakkında idari soruşturma başlatıldığını belirten okul yetkilileri, öğretmenin çocuğun hastalığından haberi olmadığını söylediğini belirtti. Oğlunun üzülmemesi ve strese girmemesi için evde büyük çaba harcadıklarını kaydeden Olgun Yavuz, ?Okula kayıt yaptırırken hastalığını okul yetkililerine söylemiştik? dedi.

Wilson hastalığı nedir?

?Bedende bakır metabolizmasındaki bozukluğa bağlı olarak gelişiyor. Karaciğer, beyin ve diğer hayati organlarda fazla miktarda bakır birikmesine neden olan kalıtımsal bir hastalık. Hastaların çoğunun ömür boyu ilaç kullanmaları gerekirken, yüzde 5'i de karaciğer nakli olmak zorunda kalıyor. Hastalığın diğer semptomları da, dalgınlık, kasılmalar, titremeler, konuşma bozuklukları, ani kişilik değişmeleri, uygunsuz davranışlar ve okul performansında bozukluklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber