Yurtta kalan öğrenci ranzadan düşerek öldü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2009 13:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Tokat'ta Güreş Eğitim Merkezi'nde yatılı kalan haltercinin ranzadan düştükten yaklaşık 6 gün sonra hayatını kaybetmesi üzerine cumhuriyet savcısı soruşturma başlattı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Eğitim Merkezi'nde kalan lise 1. sınıf öğrencisi halterci Cafer Top (15), geçtiğimiz hafta cuma akşamı ranzadan düştü. Cumartesi günü rahatsızlanması sonucu Tokat Devlet Hastanesi'ne başvuran genç halterci, burada yapılan tetkiklerin ardından taburcu edildi. Daha sonra iddialara göre Top, baş ağrısı şikayeti ile birkaç kez daha hastaneye başvurdu.

14 Ekim Çarşamba gecesi vücudunda kasılmalar başlayan Top, ambulansla Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan genç, perşembe sabah saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yaşanan şüpheli ölüm olayı sonrasında otopsi yapılırken, cumhuriyet savcısı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GENÇ HALTERCİNİN YAKINLARINDAN TEPKİ

Hastane bahçesinde oğlunun cenazesini almaya gelen Bilal Top sinir krizleri geçirdi. Gözyaşlarına boğulan acılı baba, olayın ihmal sonucu meydana geldiğini ileri sürerek, şikayetçi olduğunu söyledi. Bilal Top, "Hocaları 4 sefer çocuğu hastaneye getiriyor. Bir şey yok diye çocuğu geri gönderiyorlar. Daha sonra fenalaşıyor. Böyle bir şey olamaz. Bize ranzadan düşmüş dediler" diye konuştu.

İstanbul'dan yeğenin cenazesine gelen Cafer Top ise yaşananlara tepki göstererek, "İnsan değeri bu kadar mı? Ben Başbakan'a, Sağlık Bakanı'na sesleniyorum. Bunlarda vicdan yok mu? Başhekimden açıklama bekliyoruz. 4 defa hastaneye geliyor, geri gönderiyorlar. Hiçbir sorumlu çıkıp da bize açıklama yapmıyor. Bu olay cumartesi günü oluyor. Komaya girince geliyor, bir şey yapamıyorlar. 6 gün sonra perşembe günü çocuğu kaybediyoruz" şeklinde konuştu.

Tokat Devlet Hastanesi morgundan alınan Cafer Top'un cenazesi, Çat beldesinde toprağa verildi. İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü sporcusu olan Cafer Top'un yaklaşık 3 yıldır güreş yaptığı, Türkiye 2.'si derecesi olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber