PKK'lı üç grup teslim olmaya geliyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Ekim 2009 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdullah Öcalan'ın "teslimat" talimatı karşılık buldu. PKK, üç grup terörist gönderiyor. Örgüt Kandil Mahmur ve Avrupa'dan olmak üzere üç grup göndereceğini duyurdu.

PKK, "Barış grubu" olarak nitelediği teslimatların amacını "Türkiye'de demokratik barış sürecine yol aldırmak, yumuşama ortamını geliştirmek, gerçek bir barışın gelişmesi için psikolojik atmosferi oluşturmaktır." şeklinde açıkladı. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan avukatları ile yaptığı son görüşmede Mahmur ve Avrupa'dan olmak üzere iki grubun Türkiye'ye gönderilmesini istemişti.

PKK, teslimat kararı son dönemde operasyonlarla gündeme gelen KCK yapılanması üzerinden duyurdu. Açıklama da "KCK yürütme konseyi" adına yapıldı.

Örgüt söz konusu grupları normalde bazı görüşmelerde bulunmak üzere gönderiyor. Ankara'da görüşme talepleri ile gelmeyi hedefliyorlar. 1999 yılındaki gruplar 8'er kişiden oluşuyor. Edinilen bilgilere göre gelecek yeni gruplar da 8-10 kişiden oluşacak. Kandil'den gelecek grubun içinde tepe yönetimden de birileri olabilir. Gelecek gruplar her ne kadar farklı amaçlar için gelse de teslim olan PKK'lı muamelesi görecekler. 1999 yılında teslim olan iki grupta bulunanlar 7 ila 15 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırılmıştı.

MELİK DUVAKLI / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber