Arınç: Emeklilere kısa zamanda bir müjde vereceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2009 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Bülent Arınç, emekli maaşları az olanlarla ile ilgili olarak bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Arınç,"İnşallah onlara kısa zamanda bir müjde vereceğiz."

-EMEKLİLERE MÜJDELİ HABER YAKINDA-

Arınç, bir gazetecinin emekli maaşlarında bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorusu üzerine sözlerine, ''Emekli misiniz? Yani müjde vermek için konuşayım'' diyerek başladı.

Türkiye'de emeklilerin çok az ücret aldığını, emeklilerin yapılan artışlardan da çok cüzi miktarda istifade edebildiğini, bunun sistemden kaynaklandığını belirten Arınç, şunları söyledi:

''Buna bir çare arıyoruz. Bu çare üzerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız çalışıyor. Her toplantıda da Bakanlar Kuruluna bilgi veriyor. Türkiye Demirel döneminden bu yana emeklilik statüsü konusunda çok farklı şeylerle karşılaşmış. Şu anda eşit işe eşit ücret yoksa, yıllarca çalıştıktan sonra emekli olanlar arasında aylıklar noktasında birbirinden çok farklılıklar var. Az ücret alan emeklilerin daha yukarılara intibak etmeleri konusunda bir çalışmanın içindeyiz.

2000'den önce emekli olanlarla 2000'den sonra emekli olanlar arasında büyük uçurumlar var. Aylık ücreti çok az olan işçi emeklilerimize, BAĞ-KUR emeklilerimize yönelik, inşallah müjdeli haberleri yakında vereceğiz. Bu konuda olumlu çalışmamız var.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber