Balıkesir SGK'da 66 bin liralık rüşvete 30 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2009 18:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Balıkesir'deki "rüşvet" operasyonunda, 2 Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü memurunun da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, SGK İl Müdürlüğünde görevli memurlar U.T, E.C ve H.K'nin, bazı muhasebeci ve mali müşavirlerle birlikte kuruma müracaat eden kişilerden rüşvet alarak haksız kazanç elde ettikleri bilgisine ulaşan güvenlik güçleri harekete geçti.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yaklaşık 1 yıldır yürüttüğü çalışmalar sonucu il merkezi ile Edremit, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye ve Marmara Adası ilçelerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, memurlar U.T ve E.C'nin de aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

SGK İl Müdürlüğünü yaklaşık 66 bin TL zarara uğrattıkları öne sürülen zanlılardan 24'ü Cumhuriyet Savcılığınca, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. 6 kişi ise, "Rüşvet almak ve vermek" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Operasyon çerçevesinde firari sanık H.K'nin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber