Emin Arslan'ı görüntüleyen istihbaratçı açığa alındı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Ekim 2009 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çetin AYDIN

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın uyuşturucu çetesiyle bağlantısı olduğu iddiasıyla tutuklandığı gün adliyede kendisini gizli kamerayla görüntülemeye çalışırken yakaladığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli 23 yaşındaki polis memuru Ufuk Ö., İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın talimatıyla açığa alındı.

Ufuk Ö. hakkında hem adli hem idari soruşturma sürüyor. Bir yıldır İstihbarat Şube Teknik Takip Büro Amirliği'nde çalışan Ufuk Ö., savcılık ifadesinde, ?Emin Arslan'ı görüntülemek gibi bir amacım yoktu. Orada başka bir görev için bulunuyordum? demişti. İfadesinin ardından serbest bırakılan Ufuk Ö. hakkında, ?Görevi kötüye kullanmak? ve ?Kişisel verileri kanuna aykırı olarak kaydetmek? suçlamalarıyla adli soruşturma yürütülüyor.

Nasıl yakalanmıştı?

Emin Arslan, ?Hassas Burun? operasyonunda yakalanan uyuşturucu çetesinin elebaşı Habib Kanat'la bağlantılı olduğu iddiasıyla tutuklanmıştı. Arslan, tutuklandığı gün adliye koridorunda beklerken genç bir kişinin elindeki uzaktan kumandalı otomobil anahtarına benzeyen bir cihazı kendisine doğru yönelttiğini fark etmişti. Arslan, sık sık yerini değiştiren kişinin yanına gidip ?Sen burada ne yapıyorsun?? demiş, şüpheli de ?Ben burada çaycılık yapıyorum? demişti. Ufuk Ö., panik içinde kaçmak isterken Arslan tarafından yakalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber