Kaymakam konuştu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Ekim 2009 07:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savaş Ay

Gecenin bir vakti Ardahan'ın ilçesi Çıldır'da kaymakam Önder Çan'ın evinin kapısındayım. Gün torbaya girmemişti ama kaymakam yıllık izinden yeni dönmüştü. Bir gazeteciden çok tanrı misafiri gibi konuk oldum ben de. Zaten daha başında "Günlerdir hiç kimseye konuşmadım yine konuşmam, demeç vermem" diyerek başladı söze. Kırgın, yorgun, üzgün ve sitemli bakıyordu. Mesleğinin baharında, 30 yaşında bir adam. Aynı yaşta bir oğlum var benim de. Empati yapıp onun babası yerine koyuyorum kendimi iyice içim daralıyor. Zaten o da benzer bir şeyden söz edip; "Babam annem çok üzüldü. Anam uzun süre ağladı çıkan haberleri görünce" diyor.

'KAPATTI' DEDİKLERİ TESİS DAĞ BAŞINDA

Güç bela soruma yanıt vermeye ikna ettim.

S.A: İddialar ortada. Ne kadarını kabul ediyorsunuz bunların. Eski valiye ve Hanak Kaymakamı Süleyman Ovalı'ya küfrettiniz mi?

Ö.Ç: Buradaki sağlık merkezi tarihinde hiç uzman doktor görmedi. Mevcut 4 doktordan biri istifa etti. Diğer doktorumuz da gidiyor. Kalan 2 doktordan biri köy sağlık ocağında. Yani tek doktor kalacak. Bu arada aile hekimi uzmanı doktor hanım gelmiş ve işe başlayacağı gün yıllık iznini kullanmak istemiş. Sağlık Grubu Başkanı doktorumuz beni aradı. Bayan doktoru telefona isteyip sordum "Bu iznin sonunda gelecek misiniz ilçeye. Yoksa bundan öncekiler gibi rapor alıp başka yere tayin mi bekleyeceksiniz" diye. Cevap ikircikli gelince " İzin hakkınız ama zamanlamasını tayin benim yetkimde. O zaman hiç başlamayın, izindi rapordu diye devletten boşuna maaş almayın" dedim. Az sonra eşi aradı. O da hekimmiş. "Siz ne anlayışsız insansınız" türünden hoş olmayan üslup kullandı. Muhatabım olmadığını söyledim kapattım. İzindeyim diye vekaleten yerime bakan Hanak Kaymakamına gidip izinlerine onay almışlar. Hastaneden bana haber gelince Hanak Kaymakamını aradım; "İlçe doktorsuz kalacak, 10 gün sonra senin vekâletin bitince ben muhatap olacağım halkla. 'Neden gönderdin?' diye hesap sorarlarsa haklı olurlar" dedim. Sonrasında tatsız konuşmalarımız oldu ama küfür filan değil. Meğer izin vermediğim doktor hanım ve eşi de oradaymış, şahit diye güya onları gösteriyor. Diğer konu ise etik olarak da dostluk olarak da çok ayıptır. Genç bir kızın bu şekilde adını geçirmek onu ne kadar zora sokar takdirinize bırakıyorum. Anne babası bir daha ilçeye dönmesini istemiyorlarmış, yazık değil mi? Ucuz dedikodular yayılıyor; güya ben karayollarının dağ başındaki tesislerinde özel bir yer kapatmışım ara sıra o hanımla oraya gidiyormuşum geceleri. Tesiste geceleri bir bekçi ve beslediği 15-20 köpek var. Oraya isteyen gitsin görür ne olacağını. Köpekler gelenleri paramparça eder.

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen "Kaymakamları sorguya çektiniz mi" soruma "Ben kaymakamla muhatap olmam" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber