Sayıştay, sözlü sınav sıkıntısını kanun ile aşacak

14 Eylül 2009 tarihinde yayımladığımız haberde, Danıştay'ın Sayıştay denetçi yardımcılığı sözlü sınavına ilişkin kararına yer vermiştik. Söz konusu bu karar gereğince sözlü sınav ve yapılan atamalar iptal edilmişti. Sözlü sınav sonuçlarına göre ataması yapılan ve göreve başlayan ama karar sonrasında atamaları iptal edilen adayların mağduriyetini gidermek amacıyla yeni bir kanuni düzenleme yapılmaktadır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Danıştay, Sayıştay denetçi yardımcılığının sözlü bölümünün yürürlüğünü durdurdu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ekim 2009 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayıştay denetçi yardımcılığına ilişkin olarak, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz tarafından kanun teklifi verildi. Söz konusu bu kanun teklifine göre, Sayıştay da, İçişleri Bakanlığı gibi sözlü sınavı yapmak da kararlıdır. Sözlü sınav hükmü yönetmelikte yer aldığı için, yeni teklifte sözlü sınav uygulaması kanuna yazılmaktadır. Anayasa Mahkemesi, hakim adaylığı ile ilgili bir olayda, sözlü sınavı daha önce Anayasa'ya aykırı bulmamıştı. Bu karardan hareketle, kamu kurumları sırasıyla sözlü sınav uygulamasını kanun ile aşmaya çalışmaktadır.

Aşağıda, verilen kanun teklifinin metni bulunmaktadır. Söz konusu bu teklife göre;

1- Danıştay kararında sözlü sınavların kamera kaydı ile yapılması gerekliliğinden bahsedildiği için kanun teklifinde herhangi bir kayıt alınmayacağı ifadesi yer almıştır. Kanun teklifine göre Sayıştaya denetçi yardımcısı alımı; eleme, yazılı ve mülakat olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirilecektir.

2- Şubat 2009 tarihinde yapılan sözlü sınav sonucunda atamaları yapılan ama Danıştay'ın kararı sonrasında atamaları iptal edilenlerin hakları saklı tutulmaktadır.

3- Şubat 2009 tarihinde yapılan sözlü sınav sonucunda başarısız sayılanlar yeniden sözlü sınava alınmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber