Dağdan inenlerin tamamı serbest bırakıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Ekim 2009 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dağdan inen 34 PKK'lının hepsi serbest kaldı... Serbest bırakılan 34 PKK'lı DTP otobüsüne binerek Silopi'ye doğru yola çıktı... Habur Sınır Kapısı'na bir kilometre kalan kurulan kutlama alanında toplanan binlerce insan bu haberi alınca ortalığı bayram yerine çevirdi... Kutlama alanında sloganlar atılıyor, türküler söyleniyor... Şu anda serbest kalan PKK'lılar konvoylarla Silopi'ye doğru ilerliyor...

Kandil Dağı'ndan 8, Habur Kampı'ndan 26 olmak üzere toplam 34 kişilik ?Barış Grubu', terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Türkiye'ye gelerek teslim oldu. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, en az 100 PKK'lının daha teslim olmasını beklediklerini söyledi. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen ve Habur Gümrük Sahası'nda Silopi'den gelen bir hakime ifade vermeye başlayan 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dün serbest bırakılan 29 kişi ise Habur Sınır Kapısı'nın hemen dışında bekliyor.

PKK'nın dağ kadrosunda Türkiye'ye dönen ve kendilerine "barış elçisi" adını veren grupta yer alanlar ve daha önce haklarında arama kararı bulunanlar arasında "pişmanız" diyenler serbest kaldı.

DTP yetkilileri, yaptıkları açıklamalarda gelen kişilerin pişman olmadığını ve "barış elçisi" olarak geldiklerini belirtmelerine rağmen mahkemede "pişmanız" demiyenlerin eldeki kanıtlara göre tutuklanacabileceği değerlendirilince, ilk ifade olarak "Etkin Pişmanlık" Yasası'ndan yararlanmak istedikleri söylediler. TCK'nın 221. maddesinden yararlanıp serbest kaldılar.

Yetkililer, aranan ve teslim olanların haklarında ileride dava açılabileceğini de söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber