Sağlık Bakanlığı, hasta hakları konusunda hastaneleri uyardı

Haber Giriş : 22 Ocak 2005 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, hasta hakları uygulamasının başlatıldığı hastanelerde belirlenen kriterlere uyulmadığını tespit ederek, hastane yönetimlerini bu konuda uyardı.
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar imzasıyla illere gönderilen genelgede, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında yürütülen Hasta Hakları uygulamalarına çok sayıda hastanenin geçtiğini ve hasta hakları birimi kurduğu, ancak yapılan incelemelerde belirlenen kriterlere uyulmadığının ortaya çıktığı kaydedildi. Hasta hakları birimlerine ulaşan başvuruların 15 iş günü içinde sonuçlandırılması gerektiğine dikkat çeken Ünüvar, hasta hakları kurullarında görüşülen dosyalar için idari işlem yapılması amacıyla başhekimliğe gönderilen dosyaların hemen işleme konularak sonuçlandırılması talimatı verdi. Ünüvar, birimler tarafından yerinde çözülen sorunların ve istenen istatistiki sonuçların 6 ayda bir Sağlık Bakanlığı`na gönderilmesini istedi.

HASTA MAHREMİYETİ
Hasta hakları birimi olarak tahsis edilen fiziki mekanların hasta mahremiyeti açısından başka kişilerin kullanımına açılmaması talimatı veren Ünüvar, hasta hakları birimlerinin hastaların kolay ulaşabileceği tercihen polikliniklere yakın yerlerde oluşturulması gerektiği kaydetti. Ünüvar, hasta hakları birim sorumlularının birimlerde tam zamanlı çalışması gerektiğine işaret etti. Hasta hakları birimlerine başvuru yapan hasta ya da yakınlarının kimlik ve adres bilgilerinin kurul başkanı ve birim sorumlusu dışında kimseyle paylaşılmaması gerektiğini belirten Ünüvar, ``Hastane yönetimleri bu gizliliğin sağlanması için gerekli olan tedbirleri almak zorundadır`` dedi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber