Almanca öğretmenleri atama mağduru

Haber Giriş : 03 Temmuz 2003 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Almanca öğretmenleri atama mağduru

Üniversitelerdeki Almanca öğretmenliği bölümünden mezun olanlar, 13 yıldan buyana öğretmenlik haklarının ellerinden alınmasından şikayetçi. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca öğretmenliği bölümünden mezun öğretmen adayları 1990 yılından buyana Milli Eğitim Bakanlığı'nın atama yapmamasından dolayı mağdur.

Öğretmen adayları mağduriyetlerinin giderilmesi için kapı kapı dolaşarak sorunlarına çözüm bulunmasının peşindeler.
Almanca öğretmenliğinin seçmeli ders olarak müfredatta bulunmasından dolayı atama yapılmadığını ifade eden öğretmen adayları, sorunlarını Almanya Adana Fahri Konsolosluğu aracılığıyla Almanya Büyükelçiliği'ne taşıyor.
Adaylar büyükelçiliğin sorunu Dışişleri Bakanlığı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapacağı görüşmelerle giderilebilmesini umut ediyor.

Türkiye'deki çeşitli üniversitelerdeki 11 eğitim fakültesinde ki almanca öğretmenliği bölümünden mezun olan yaklaşık 500 öğretmen adayı öğretmen olabilmek için hak arayışını sürdürüyor.

Geçen yıl Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi almanca öğretmenliği bölümünden mezun olanlardan fahri konsolosluk ve diğer kuruluşlara başvuran adayların temsilcileri konumundaki derya acar, sorunlarının çözülmemesi durumunda konuyu avrupa insan hakları mahkemesine taşıyacaklarını belirterek, ?13 yıldan bu yana bizim bölümden mezun olanlar öğretmen olarak atanmıyorlar, ve şu an 2 bin 500 civarında arkadaşımız bu konudan dolayı mağduruz, madem bu branşta öğretmen ataması yapılmıyor niçin üniversitelerin bu bölümlerine öğrenci alınmaya devam ediliyor bunu anlamak mümkün değil konunun çözümü için gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar gideceğiz? dedi.
Yaşadıkları sorunu bir türlü kamuoyuna duyurmada başarılı olamamanın üzüntüsü içindeki almanca öğretmenliği bölümü mezunları, karşı karşıya kaldıkları durumun ailelerinde de büyük hayal kırıklığı yarattığını dile getiriyorlar.
Geçen yıl mezun olan Taşkın Yarar, ?yani biz bu sorunu duyurmak için kendimizi mi yakalım, bunca eğtimden sonra şov yaparak mı sesimizi duyurmamız gerekiyor, biz ve ailelerimizi buna mecbur bırakıyorlar, ama sorunumuzun çözümü için her türlü girişimde bulunacağız ançak bizi şov yaparak gündeme getirmeye kalmasınlar, biz hükümetten bu konuya bir an önce el atmasını bekliyoruz? şeklinde konuştu.

Sorun, Amlanya'nın Ankara Büyükelçiliğine taşınıyor.

Öğretmen adaylarının sorununu Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği aracılığıyla gündeme taşımayı hedefleyen Almanya Adana Fahri Konsolosu Teyfik Kısacık, Büyükelciliğin yapacağı girişimlerle soruna çözüm bulunmasını beklediğini ifade ederek ?sorunu Büyükelçiliğe ileteceğim, Büyükelçiliğimizin Dışişleri aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığına konuyu taşıyarak bir çözüm üretileceğini umuyorum, AB uyum yasaları çercevesinde Türkiye'de enaz bir yabancı dilin ilköğretim 4 ncü sınıftan itibaren zorunlu öğretilmesi varken Almancaya bu kadar hor bakılmasını anlamak mümkün değil bu yanlışlığın biran önce giderilemesini bekliyorum? diye açıklamalarda bulundu.
ntvmsnbc

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber