Müze Müdürü, beyin kanamasından öldü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Ekim 2009 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NEVŞEHİR Müze Müdürü 49 yaşındaki arkeolog Halis Yenipınar, makamında geçirdiği beyin kanaması sonrasında kaldırıldığı Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

18 yıldan beri Nevşehir Müze Müdürlüğü görevini sürdüren Arkeolog Halis Yenipınar, dün öğleden sonra makamında beyin kanaması geçirdi. Müdürlük personeli tarafından önce Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yenipınar, buradaki ilk müdahalenin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'ne sevk edildi. Yenipınar, buradaki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kapadokya tarihi konusunda yerli ve yabancı bilim adamları ile birlikte çeşitli araştırmalara imza atan ve bölgede gerçekleştirilen bir çok kazı çalışmalarına başkanlık yapan Halis Yenipınar, son olarak Ürgüp İlçesi'ne bağlı Şahinefendi Köyü'nde devam eden Sobesos Antik Kenti kazısının da başkanlığını yürütüyordu. Evli ve 3 çocuk babası Halis Yenipınar, Nevşehir'de düzenlenecek törenin ardından, doğum yeri olan Aksaray'da toprağa verilecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber