KESK, İŞKUR önünde eylem yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2009 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, ülke kaynaklarının etkin bir şekilde işsizlikle mücadeleye yönlendirilmesini ve istihdamı artırıcı radikal önlemlerin hayata geçirilmesini istedi.

İŞKUR Genel Müdürlüğü önünde toplanan KESK üyeleri adına açıklama yapan Genel Sekreter Emirali Şimşek, işsizliğin Türkiye'nin en önemli sorunlarından olduğunu, ekonomik krizle daha da büyüdüğünü söyledi.

İktidarın ekonomik krize karşı önlemleri arasında istihdama ilişkin bir adım atmadığını savunan Şimşek, aksine işsizlik fonunda biriken kaynakların sermayenin hizmetine sunulduğunu ileri sürdü.

KESK'in hükümeti krizin ilk belirtilerinden bu yana sürekli uyardığını anlatan Şimşek, şunları kaydetti:

''Siyasi iktidar emekçilerin bu çağrılarına kulaklarını tıkamıştır. Krize neden olan, işsizliği patlatan politikalarında inat etmiştir. Orta vadeli program hedeflerinde AKP iktidarı işsizlik sorunu konusunda havlu atmıştır.

İstihdam bir insan hakkıdır. Yurttaşlığın temelini oluşturur. Yurttaşlarının büyük bir kısmı geçinme olanaklarından yoksun bir toplumda barıştan, adaletten ve demokrasiden söz edilemez.

Ülkenin kaynakları, etkin bir şekilde işsizlikle mücadeleye yönlendirilmelidir. İstihdamı artırıcı radikal önlemler alınmalı ve bir an önce hayata geçirilmelidir.''

Şimşek, 25 Kasımda kamu emekçilerinin greve gideceğini hatırlatarak, tüm işsizleri ve kamu emekçilerini greve katılmaya çağırdı.

Tepkilerini ifade eden sloganlar atan KESK üyeleri, açıklamanın ardından, İzmir Karşıyaka Belediyesinde işten çıkarılan KENT A.Ş işçilerinin Abdi İpekçi Parkı'nda kurduğu çadırı ziyaret etti.

Şimşek, buradaki açıklamasında KENT A.Ş işçilerinin sadece kendi işleri için değil tüm emekçiler için mücadele ettiklerini söyledi.

İşçilerin İzmir'den Ankara'ya yaptıkları yürüyüşte türlü sıkıntılarla karşılaştıklarını anlatan Şimşek, mücadeleye destek olunması gerektiğini belirtti.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün de Karşıyaka Belediyesini kınadıklarını belirterek, CHP yönetiminin duruma el koymasını istedi.

Genel-İş Genel Sekreteri Kani Beko, İzmir'den Ankara'ya yaptıkları yürüyüş sırasında ve sonrasında kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber