İstanbul'da, DTP'nin şovuna izin verilmeyecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Ekim 2009 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DTP, 28 Ekim'de Avrupa'dan İstanbul'a gelmesi beklenen 15 terörist için şölen yapılacağını açıklarken Vali Güler, ?Böyle bir heyet beklemiyoruz. Şova da izin vermeyiz? dedi. Başbakan Erdoğan da ?28 Ekim gibi bir tarih söz konusu değil? diye konuştu

DTP, 28 Ekim'de Avrupa'dan İstanbul'a gelerek teslim olması beklenen 15 kişilik terörist grubun kitlesel olarak karşılanacağını ve şölen yapılacağını açıkladı. İstanbul Valisi Muammer Güler ise ?28 Ekim'de böyle bir heyet beklemiyoruz? dedi. Başbakan Erdoğan da, ?İlk kafiledeki görüntülere yeniden şahit olmak istemiyoruz? diyerek tepkisini gösterdi ve ? 28 Ekim gibi bir tarih söz konusu değil? diye konuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin de, Avrupa'dan gelecek terörist grubu karşılamaya savcı gidip gitmeyeceği konusunda, ?Ne münasebet! Yasalarımızda ne yazıyorsa, kanunun görevi neyse o konuda onlar yapılacak? dedi.

?Umut gösterileri'

DTP İstanbul İl Başkanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, Avrupa'dan gelecek 15 kişilik PKK'lı grubun 28 Ekim'de İstanbul Atatürk Havalimanı'na ineceği ve coşkuyla karşılanacağı, işlemlerinin ardından da bu kişilerin katılımıyla Kazlıçeşme'de şölen yapılacağı bildirildi. PKK'lıların teslim olmak için değil, barış ve çözüm sürecine katkıda bulunmak için geldiklerini söyleyen Barış ve Demokratik Çözüm Platformu Temsilcisi Yaman Yıldız, ?Karşılamalar şov olarak nitelendirilmesin. Bu gösteriler sadece umut gösterileridir? dedi.

DTP İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı da ?Karşılamalardaki şölen makul bir sayıda olacak ve ilçe örgütlerinin önünden kalkacak otobüslerle yapılacaktır. Hedefimiz; trafiği tıkayıp, vatandaşlara zorluk çıkarmak değil. Mümkün olduğunca herşeyi planlayacağız. Bu konuda kimse kaygı duymasın. Süreci yönetecek güç ve iradeye sahibiz. Asıl yoğunluğumuz şölen alanında olacak? diye konuştu.

Erdoğan: Bir daha yaşanmasın

Başbakan Erdoğan da dün 28 Ekim'de Avrupa'dan PKK'lıların geleceğinin hatırlatılması üzerine, ?28'i gibi bir tarih söz konusu değil?dedi. Mahmur ve Kandil'deki kamplardan gelerek Habur Sınır Kapısı'nda Türkiye'ye teslim olan 34 terörist için yapılan karşılama töreni için, ?Bu görüntülere tekrar şahit olmak istemiyoruz? ifadesini kullanan Erdoğan, bir bayram sevinci gibi, bir dostun bir dosta kavuşması gibi yaklaşımları da doğru bulmadığını kaydetti. O bayram sevincinin evlerde yaşanabileceğini, orada karşılanabileceklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

?Aksi takdirde bunlar daha sonra bir bölücü terör örgütünden koparak, Eve Dönüş Yasası çerçevesinde olayları değerlendirirken, dikkat edin ifadelerimi seçerek söylüyorum, yargımızın bunları suçsuz bulması sebebiyle bu işte serbest bırakma sürecini görüyoruz. Bu serbest bırakıldıktan sonra atılan adımlar, planlanan eylemler bizi düşündürüyor. Çünkü bunları tahrik ederek, bunların üzerinden bir devşirme gayreti içerisine girmeyi doğru bulmuyorum. Bu, birlik, kardeşlik sürecine de hizmet etmez. Bu yaklaşım tarzı yanlıştır. Bırakalım gelen insanlar ailelerinin yanına geçsinler. Normal hayata değil de yine anormal süreç için bunları bir figüran olarak kullanma gayreti içerisine samimi düşünce içinde olmayanlar girerse, bu bizi de üzer, ülkemizin diğer kesimlerini de üzer.?

Vali: İzin vermem

DTP kanadından gelen açıklamaları değerlendiren İstanbul Valisi Güler, Avrupa'dan gelmesi beklenen 15 PKK'lının 28 Ekim'de Türkiye'ye gelmeyeceklerini söyledi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'i ülkesine uğurladıktan sonra Atatürk Havalimanı'nda soruları yanıtlayan Güler, ?Terör örgütü mensuplarının Habur sınır kapısında ortaya koydukları olumsuz görüntülerin yeniden yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Bu konuda İçişleri Bakanımız Beşir Atalay böyle bir gelişin söz konusu olmadığını söyledi. 28 Ekim'de gelmeyecekler? diye konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin de, PKK'lı grubun gelişiyle ilgili soru üzerine ?Yasalar neyi öngörüyorsa o yapılacak? dedi.

Engin, ?Savcılar karşılamaya gidecekler mi?? sorusuna ?Ne münasebet! Kanunun görevi neyse o konuda onlar yapılacak. Bu dediğimin içinde herşey var? yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber