DTP yanlışını fark etti

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Ekim 2009 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Habur'da yaşanan karşılamayı net bir dille eleştiren Bakan Atalay, ?DTP büyük bir sorumsuzluk örneği göstermiştir. Şimdi kendileri de iki gündür yanlış yaptıklarını beyan ediyorlar? dedi

çişleri Bakanı Beşir Atalay, Kandil ve Mahmur'dan gelen 34 kişinin Habur sınır kapısında teslim olması sırasında ortaya çıkan görüntülerle ilgili olarak, ?Bu tür görüntülerin tekrar sergilenmesini kimse aklından bile geçirmesin. Bu konuda asla müsaade ve müsamaha gösterilmesi düşünülemez? dedi.

Atalay, İçişleri Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında demokratik açılım süreci ve bazı terör örgütü üyelerinin teslim olmaları sırasında ortaya çıkan görüntülerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. DTP ve süreci eleştiren muhalefet partilerine sert ve net mesajlar gönderen Atalay şunları söyledi:

SABOTE Mİ ETMEK İSTİYORLAR

Hükümet akan kanın durması için çalışıyor. Birileri ?bu sorunlar çözülmesin, hele hele AK Parti eliyle hiç çözülmesin, terör varsın devam etsin' diyorlarsa desinler. Süreci siyasi bir gösteriye dönüştürerek asla kabul edemeyeceğimiz görüntüler sergileyen DTP de büyük bir sorumsuzluk örneği göstermiştir. Gerçi şimdi kendileri de iki gündür yanlış yaptıklarını beyan ediyorlar. Ama yanlış yapmışlardır. Biz pek çok şeyi göze alıyoruz. Sabrımızı sonuna kadar zorluyoruz. Acaba bunlar da davranışlarıyla, hükümet olarak büyük bir gayret ve iyi niyetle yürüttüğümüz bu süreci sabote etmek mi istiyorlar? Başka türlü anlamak da mümkün değil. Hepimizi rahatsız eden bu görüntülerin kabul edilmesi, onaylanması mümkün değildir. Bu tür görüntülerin tekrar sergilenmesini kimse aklından bile geçirmesin. Bu konuda asla müsaade ve müsamaha gösterilmesi düşünülemez.

BARIŞIN HESABINI SORUYORLAR

Habur'daki gösterilerin ardından CHP ve MHP başta olmak üzere muhalefet partileri, süreci siyasi istismar konusu olarak kullandı. Vatandaşlarımız, provokasyonlara itibar etmesin. ?Savaşın hesabını soramayanlar şimdi adeta barışın hesabını sorarlar' diye bir söz var. Şimdi terörü bitiremeyenler ?Siz niye bitiriyorsunuz?' diye bize hesap soruyor. Silahı bıraksınlar eve dönsünler çağrısı yaptık. Bu bir süreçtir. Gelişmelerin bir kısmını uygulamalarla göreceksiniz. Sayın Baykal da, şehit ailelerimiz ve gazilerimizin temiz duygularını istismar etme gayreti içine girmiştir. Onların incitilmesine asla müsaade etmeyiz. ? ANKARA star

Ahmet Türk de engelleyemedi

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile 17 Ekim Cumartesi günü Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in Atatürk Orman Çiftliği'ndeki makamında görüştüklerini belirten Bakan Atalay, ?Görüşmede, ?bu şovları yapmayın, bu provokasyonları yapmayın. Süreci tıkarsınız, sürece zarar verirsiniz' diye kendilerini uyardık. Ahmet Türk de bu konuda çaba sarf etti ama önleyemedi? dedi. Açılıma ilişkin yasal düzenlemeleri Kasım ayının ilk haftasında yapmayı planladıklarını ifade eden Atalay, yönetmeliklerin devreye konulacağını, Meclis'e gidecek yasaların da Kasım ayı içinde gönderileceğini belirtti. Bir soru üzerine, DTP'nin Meclis'te bulunan legal bir parti olduğunu anımsatan Atalay, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile gizli bir görüşme yapılıp yapılmadığına ilişkin soruyu, ?DTP bir partidir, legal bir kuruluştur. Biz illegal yapılarla görüşmüyoruz. Gizli görüşme diye de bir şey yok? diye cevapladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber