Hastanede kör eden skandal

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Ekim 2009 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA'da aynı gün bir özel hastanede katarakt ameliyatı olan 5 hastanın enfeksiyon kaptığı ve gözlerinin kurtarılması için tedaviye alındığı ortaya çıktı.

Özel hastanede görevli Opr Dr. H. D., görme bozukluğu şikayetiyle gelen hastalar H. A. (66), B. D. (72), K. Y. (70), M. D. (78) ve H. A.'ya (72) gözlerinde katark oluştuğunu söyledi. Tedaviye başlayan Opr. Dr. D. , geçen 16 Ekim günü bu hastalara aynı gün yaklaşın 20'şer dakika süren katarkt ameliyatı yaptı.

Hastalar taburcu olduktan sonra gönderildikleri evlerinde bir gün sonra şiddetli ağrıları başlayınca yeniden doktora başvurdu. Yapılan tetkiklerde hastaların ameliyat edilen gözlerinde enfeksiyon oluştuğu saptandı. Hastalardan 2'si Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde diğer 3'ü de ameliyatın yapıldığı özel hastanede tedaviye alındı.

Hasta yakınları, ameliyat sonrası enfeksiyonda hastaneyi ve operasyonu yapan doktoru suçladı. Özel hastanenin yetkilileri ise operasyonu yapan Dr. H. D.'nin bugüne kadar bir çok ameliyat yaptığını ve hiç bir sorun olmadığını, ancak bu kez ameliyat sonrası enfeksiyon oluştuğunu söyledi. Hastane yetkilileri enfeksiyon kaynğının saptanması için hızlı bir çalışma başlattıklarını, bunun için bir komisyon oluşturulduğunu, her şeyin bu komisyonun çalışmasının ardından ortaya çıkacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber