Ergün: Yeni vergi öngörülmüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2009 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, TRT bandrolündeki matrah artışıyla doğan vergi artışının ardından yeni vergilerin öngörülmediğini söyledi. Ergün, şöyle konuştu:

?Biz geçen dönem vergilerde indirim yaptık. Ekonomik şartlardaki gelişmelere göre bunu yapabilen bir hükümet şimdi ekonomik anlamdaki bazı gelişmelerle önümüze yeni yaklaşımlar koyabilir. 2009 yılı bütçesini 60 milyar dolarlık bir açıkla kapatacağız. Orta Vadeli Program (OVP) da bu tahribatı giderecek bir program. Hem bütçe açığını gidermek bakımından hem de yeni bir makro ekonomik denge yaratmak bakımından böyle bir program oluşturuldu. O programın uygulama sonuçlarına göre yeni yaklaşımlar ortaya çıkabilir.?

OVP içinde yeni vergi öngörülmediğine değinen Ergün, mali disiplin uygulanması gerektiğini ifade ederek, bir yandan ihracatı artıracak uygulamalar yaparken diğer taraftan da kamu maliyesindeki dengelerin oturtulması gerektiğine değindi. Ergün bu uygulamaların yapılmaması durumunda üretici ve tüketici için olumsuz sonuçların ortaya çıkabileceğini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber