Karakolda taciz iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Ekim 2009 15:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ESENLER'de bildiri dağıtırken gözaltına alındığını ve polis merkezinde cinsel taciz ve işkenceye maruz kaldığını iddia eden Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) üyesi G.K (24), suç duyurusunda bulundu. G.K, polislerin kendisini döverek soyduğunu ve vajinasını kontrol ettiğini ileri sürdü.

Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'ne avukat Eren Keskin ile gelen G.K., savcılığa sunulan dilekçede olayın 22 Ekim 2009 günü, sabah saatlerinde gerçekleştiği belirtildi. G.K. dilekçesinde şunları ileri sürdü:

?Birlik Köprüsü üstünde bildiri dağıtırken arkadaşım Yılmaz Selçuk ile birlikte polis tarafından gözaltına alındım. Karakolda kadın polisler beni ayrı bir odaya koydu. Çırılçıplak soyunmamı istediler. Soyunmayı reddettim. Bunun üzerine adı Eylem ya da Özlem olan bir kadın polis 'Ağzına şarjörü boşaltırım' diyerek beni tehdit etti. Polisler tarafından dövüldük. İnce arama yapmak istediklerini söylediler. Soyunmak istemedim. 'Biz devletiz. Bize kimse karşı çıkamaz' dediler. İzinsiz bildiri dağıtmak suçundan Bakırköy Adliyesi'ne çıkarıldık. Oradan serbest bırakıldık. Üçyüzlü Esenler Karakolu amir ve polisleri hakkında soruşturma açılarak cinsel taciz ve işkence suçlarından cezalandırılmalarını istiyorum?

G.K., suç duyurusunun ardından gazetecilerin soruları üzerine sözkonusu bildirinin Kürt sorunu üzerine barış talepli bir bildiri olduğunu, Kabahatlar Kanunu'na göre kendilerine para cezası kesildiğini de söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber