Genelkurmay'a ihtarlı davet

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 27 Ekim 2009 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?İrticayla Mücadele Eylem Planı?nın ?ıslak imzalı' halini Ergenekon savcılarına gönderen subayın mektubundaki sözü edilen bilgisayarlar da savcılarca istendi

İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın ?ıslak imzalı?, orijinal olduğu öne sürülen belgesini Ergenekon savcılarına gönderen muvazzaf subayın 5 sayfalık mektubunda adı geçen askeri personelden 6'sının ifadeye çağrıldığı öne sürüldü. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılık, ilk davetin cevapsız kalması üzerine, bu kez ihtarlı davette bulundu. Askeri personel, ifadeye gelmediği takdirde polis tarafından gözaltına alınarak getirilecek. Savcılık ayrıca eylem planının hazırlanmasında kullanıldığı iddia edilen 35 bilgisayarı da Genelkurmay'dan istedi.

Cevap gelmeyince

CNN Türk'ün haberine göre, Ergenekon savcıları bu taleplerini geçtimiz çarşamba günü Genelkurmay Askeri Savcılığı'na iletti. Fakat askeri savcılıktan herhangi bir cevap gelmedi. Savcılar bunun üzerine ?ihtarlı davet? gönderdiler. Bu davete göre eğer çağrılması istenen kişiler gelmezse gözaltına alınarak savcılığa getirilecek. Savcılığa çağrılan 6 kişinin ihbar mektubunda söz edilen belgelerin imhasında görev alan askeri personelden oluştuğu, ayrıca bu 6 isim arasında yer alan ve askerliğini bitirerek terhis olan bir erin geçtiğimiz perşembe günü ifade verdiği belirtildi. Erin verdiği ifadelerin de ihbar mektubunda yer alan ifadelerle örtüştüğü iddia edildi.

Mektuba göre imha işlemleri Orgeneral Ergin Saygun'un özel sekreterinin nezaretinde yapıldı. İhbarcı subay bu olayı mektubunda şöyle anlattı:

?İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın basında yer almasını müteakip belgenin hazırlanmasında kullanılan tüm bilgisayarlar temizlenmiş ve ilgili evraklar imha edilerek kamuoyuna Genelkurmay Başkanlığı tarafından böyle bir çalışmanın olmadığı yönünde bir açıklama yapılmıştır. İmha süreci bizzat Org. Ergin Saygun'un özel sekreteri Kur.Alb. Uğur Berksun tarafından takip edilmiş, kendisi Bilgi Sistemleri İşletme Şubesi'ne giderek söz konusu eylem planının hazırlanmasında kullanılan 30709, 33746, 40077, 27238, 27229 ve 16693 BİM numaralı bilgisayarların hard disklerinin geri getirilemeyecek şekilde silinmesine nezaret etmiştir. Bu işlemde Alb. Şükrü Kısadere, Ütğm. Erhan Sakallı, Ütğm Kazım Bozkurt, Bçvş. Mustafa Urhan ve Svl. Me. Rıfat Sülük görev almışlardır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber