CHP'den 'ihbar mektubu'na ilginç tepki: Deli saçması

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 27 Ekim 2009 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"İrticayla Mücadele Eylem Planı"nın orjinalini bir ihbar mektubuyla birlikte Ergenekon savcılarına gönderen subayın iddialarına CHP'den tepki geldi.

İhbar mektubundaki bilgilerin 'deli saçması' olduğunu iddia eden CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, "Yalan, herhangi bir dayanağı yok. Bir muhbirin mektubunda geçen bir cümle. CHP de darbe hazırlıklarının içinde gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bu adi, çirkin bir iftira. Hangi CHP yöneticisi belgenin hazırlığına katılmıştır, açıklansın" dedi. Bahse konu mektupta 'Belgenin hazırlanması sırasında bazı CHP'liler de destek verdi" ifadelerini değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ise şunları söyledi: "Bu iddialar CHP'yi bağlamaz. CHP hakkında bugüne kadar ne dayanaksız iddialar ortaya atıldı. Arka kapıdan hükümeti devirmek gibi yöntemler izlemeyiz. Siyaset yoluyla hükümetin görev süresini bitirmeyi amaçlarız."

DTP: Hayırlı olacak

DTP Grup Başkanvekili Gülten Kışanak, "İlk kez askerin siyasete demokrasiye müdahalesi konusunda resmi belgenin ortaya çıkması askeri vesayet rejimini derinden sarsacaktır. Türk demokrasisi adına hayırlı olacaktır" derken, AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç ise, "İddialar ilk ortaya çıktığı gün 'karar hukuk sürecine bırakılmalıdır' dedik. Bugün de sağlıklı zeminde işleyen hukuk süreci var Bu hukuku sürecinin neticesini bekleyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber