Doktora ?görevi ihmal'den 2.5 yıl hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Ekim 2009 11:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ADANA'da 40 yaşındaki Doktor Ahmet Şimşir, ?görevi ihmal suretiyle ölüme neden olmak' suçundan 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

29 Mart 2003 tarihinde, evlerinin damından düşerek yaralanan 11 yaşındaki Burak Uçkun, götürüldüğü Çukurova Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalenin ardından, kırık tespit edilen sol eli alçıya alınarak taburcu edildi. Uçkun, götürüldüğü evinde rahatsızlanması sonucu tekrar kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Savcılık soruşturma yürütürken, ailenin de şikayeti üzerine çocuğa Acil Servis'te müdahale eden Dr. Ahmet Şimşir hakkında, Adana 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olayla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Yüksek Sağlık Şurası ?Yüksekten düşme sonucu hastaneye getirilen yaralıyı muayene, tedavi ve takipte özen eksikliği olduğu ve travma ile gelen hastanın 24 saat gözetim altında tutulması gerektiği halde bunları yapmayan sanığın 8/8 oranında kusurlu olduğu', Adli Tıp İhtisas Dairesi de ?Çocuğun ölümü, yüksekten düşmeye bağlı iç organ yaralanması sonucu gelişen iç kanama' diye rapor verdi. Bu raporları da dikkate alan mahkeme, tutuksuz yargılanan Dr. Şimşir'i suçlu bulup, 3 yıl hapis cezası verdi. Bu ceza, duruşmadaki iyi hali nedeniyle 2 yıl 6 aya indirildi.

?İSRAİL'DE ÇALIŞIYOR'

Halen İsrail'de çalışan Dr. Şimşir, önceki ifadesinde ?Olay günü acil serviste görevli iken, yüksekten düşme neticesi gelen çocuğun batın kontrolünü yaptım. Bir sertlik görmedim. Yakınları kusmasının olmadığını söyledi. Filmleri çekildiğinde elinde kırık olduğunu gördüm. Filmi ortopedi doktoruna da gösterdim. Hastayı alçı odasına gönderdim, sonra görmedim? dedi.

Olaydan 3 yıl sonra dünyaya gelen çocuklarına da Burak Emin adını veren baba 41 yaşındaki Yonis Uçkun, ?Adalet yerini buldu? demekle yetinirken, mahkeme kararının Yargıtay'da onaylanması halinde, Dr. Şimşir hapse girecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber