Veli, öğretmen ve müdürü yargıya götüren çizim

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Ekim 2009 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Halkalı'da bir ilköğretim okulunda 2. sınıf öğrencisi iki kızın çıplak kadın ve erkek resimleri çizmesiyle başlayan tartışma yargıya taşındı. Öğrencileri terbiyesizlikle suçlayıp başlarına vurduğu iddia edilen öğretmen ile okul müdürü, kızının sınıfının değişmesini isteyen anne hakkında tehdit suçlamasında bulundu

Olay, Halkalı İMKB Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu 2. sınıfında geçen yıl eğitim ve öğretim yılının sona ermesine günler kala yaşandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda tören provaları kapsamında arkadaşlarının gelin ve damat rolü almasından etkilenen iki kız öğrenci, bir resim çizdi. Gelin ve damat figürlerini yan yana çıplak çizen öğrencilerin resmini sınıf öğretmenleri Sevilay Demirezer gördü.

Öğrencilerden S.V.'nin velisinin iddiasına göre, öğrencileri tahtaya çıkaran ve terbiyesizlikle suçlayan öğretmen bununla da yetinmedi ve iki kızın başlarına vurdu.

S.V. annesi Leyla V.'ye, ?Çok kötü bir şey yaptım. Ben çok terbiyesizmişim? deyince olay ortaya çıktı. Soluğu okulda alan Leyla V., öğretmen Demirezer'den ?Konuşacak bir şey yok, senin kızın terbiyesiz? sözlerini duyunca, okul müdürü Muhammet Atilla'ya durumu anlattı ve şikâyetçi olacağını söyledi. Ancak müdürün bir dahaki yıl çocuğun sınıfını değiştirecekleri sözünü vermesiyle aile şikâyetten vazgeçti.

Bu eğitim yılında çocuğunun sınıfını değiştirmek isteyen anne, talebi geri çevrilince Müdür Atilla'ya ?Sizi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikâyet edeceğiz? diyerek okuldan ayrıldı. Velinin kendilerini tehdit ettiğini ileri süren Atilla ve Demirezer, 10 Eylül'de Halkalı Polis Merkezi'ne gidip şikâyetçi oldu.

Öğretmen Demirezer, Polis Merkezi'nde verdiği ifadede, ?Resimde iki öğrencinin de uzuvları dışarıda idi. Ben bu resmi gördüm. Sınıfta bilgisayarın altına koydum. Daha sonra resmi yırttıklarını görünce ben de kendilerine kızdım. O zamandan beri ailesiyle aramda gerginlik var? dedi.

Yaşananların ardından küçük kızın kaydı başka bir okula alındı. S.'nin annesi ise ifadesinde, ?Asıl ben üstüme yürüyen okul müdürü ve öğretmenden şikâyetçiyim? dedi. Savcı konuyla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber