Üniversite öğrencisi kaldığı yurtta intihar etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2009 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencisi Gülbahar Taş, kaldığı Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Yunus Emre Yurdu'nda, kendisini eşarp ile tuvalette kalorifer borusuna asarak yaşamına son verdi.

Mardin'in Nusaybin ilçesi doğumlu olan ve ailesinin İstanbul Zeytinburnu ilçesinde yaşadığı öğrenilen 20 yaşındaki Gülbahar Taş, iki yıl önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde öğrenim görmeye başladı. Geçen yıl ise tekrar ÖSYM'ye giren genç kız Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümü İngilizce Öğretmenliği bölümünde öğrenim görmeye hak kazandı. Daha önce Açıköğretim Fakültesi'nin aynı bölümünde öğrenim gördüğü için, bu yıl Eğitim Fakültesinin 2. sınıfında öğrenim görmeye başlayan Taş, yine Üniversitenin Yunus Emre Kampusu içindeki Kredi Yurtlar Kurumu'nun 4. bloğunda kalıyordu.

Genç kızı sabah arkadaşları yerinde göremeyince durumundan şüphelenip araştırmaya başladı. Sabahleyin yurt görevliler, öğrencilerin "tuvaletin kapısı niye kitli?" sorusu üzerine, kapıyı kırarak içeri girdiklerinde korkunç manzara ile karşılaştı. Yetkililer durumu polise ve 112 yetkililerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, olayla ilgili çalışma başlattı.

Genç kızın gece yurdun tuvaletine girerek, kapıyı arkadan kilitleyip eşarp ile kendisini tuvaletin içindeki kalorifer borusuna astığı belirlendi. Genç kızın cesedi otopsi için Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu arada acı haber, telefonla arkadaşları tarafından Taş'ın İstanbul'da yaşayan ailesine bildirildi.

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Kocadoru, yaşanan olayın kendilerini de çok üzdüğünü söyledi. Anadolu Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilere maddi ve psikolojik açıdan sürekli destek olduklarını belirten Prof. Dr. Kocadoru, şöyle devam etti: "Okullar henüz yeni açıldığı ve öğrenci de 15 gün önce okula başladığı için öğrenciyi tanımıyoruz. İntihar olayını duyunca üzüldük. Öğrencinin dosyasını inceledim. Öğrenci iki yıl Açıköğretim Fakültesi'nde öğrenim gördükten sonra burasını kazanmış. Bizim birinci sınıftaki dersleri Açıköğretim Fakültesi'ndeki gördüğü için ikinci sınıftan okula başlamış. Ayrıca, bizim fakültede İngilizce hazırlık var. Ancak, 70 ve üstünde puan alan hazırlık sınıfını da okumaz. Bu öğrenci hazırlık sınavından da 79 puan almış. Yani, başarılı bir öğrenciymiş."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber