'Kuvvetli fırtına' uyarısı / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ekim 2009 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de bugünden itibaren önümüzdeki dört gün süreyle kuvvetli fırtına bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıya göre bugün, Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de esmekte olan fırtınamsı rüzgar, akşam saatlerinden itibaren Kuzey Ege'de fırtınaya (60-75 km/s), cumartesi günü akşam saatlerinde Marmara'da fırtınaya (60-75 km/s), Batı Karadeniz'in batısı ve Kuzey Ege'de de kuvvetli fırtınaya (75-90 km/s) dönüşecek.

Uyarıda, ayrıca deniz ulaşımı ve balıkçılık faaliyetleri sırasında oluşabilecek aksaklıklar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi gibi muhtemel risklere karşı vatandaşlar ve ilgililerin dikkatli olmaları istendi.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA : Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Cuma) Trakya ile İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Kırklareli ve İstanbul'da kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra bölge genelinde poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

EGE : Parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ : Parçalı çok bulutlu, bu akşam doğusu, yarın (Cuma) bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU : Parçalı çok bulutlu, doğusu ile yarın (Cuma) öğle saatlerinden itibaren Eskişehir ve Ankara hafif sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ : Parçalı çok bulutlu, Sinop ile yarın (Cuma) Bolu, Düzce,Karabük ve Kastamonu çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; yarın (Cuma) Hakkari, Şırnak, Muş, Bitlis, Bingöl ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; bu gece saatlerinden itibaren Diyarbakır ile yarın (Cuma) öğleden sonra Batman, Siirt, Mardin ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olacak.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

30 Eki, Cuma


31 Eki, Cumartesi


1 Kas, Pazar


2 Kas, Pazartesi


3 Kas, Salı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber