Okul müdürü: Okuluma sağ giren mikrop ölü çıkar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2009 13:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul'daki bütün okullar domuz gribiyle mücadele kapsamında özel ilaçlama ekipleri ile okul hizmetlileri tarafından dezenfekte ediliyor. Ataşehir'deki bir okul müdürü, domuz gribiyle ilgili iddialı konuşarak, "Okuluma sağ giren mikrop ölü çıkar." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın domuz gribiyle mücadele amacıyla okullara verdiği bir günlük tatilde tüm okul ve dershaneler temizlenerek ilaçlanıyor. Ataşehir İlçesi Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu'nda da dezenfekte çalışmaları yapılıyor.

Okul Müdürü Erdem Türk de domuz gribiyle mücadelede ilginç yöntemler deniyor. Okulunun dersliklerini, koridorlarını, tuvalet ve lavabolarını ilaçlı suyla yıkatan Müdür Türk, okul duvarlarını da ilaçlı boya ile yeniden boyatıyor. Kısa bir süre önce müdür olarak atandığı okulunda 918 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Türk, "Benim okulumda domuz gribinin olması mümkün değil. Okulda sadece bugün değil, her gün temizlik yaptırıyorum. Kapı kollarından, merdiven boşluklarına kadar her yeri ilaçlı suyla temizliyoruz. Okulun duvarlarını da ilaçlı boya ile yeniden boyuyoruz. Okulumuza sağ giren mikrop, ölü çıkar. Burada mikrop yaşayamaz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber