5 doktor ilaç yolsuzluğundan gözaltında

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2009 14:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Gaziantep'te başka kişilere ait sağlık karnelerine hayali ilaç yazdırarak devleti zarara uğrattıkları ileri sürülen ve aralarında doktorlarında bulunduğu örgüt elemanları, şok baskınlarla gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, 29 Ekim Mahallesi'nde bulunan bir eczanenin doktorlar ile işbirliği yaparak haksız kazanç elde ettikleri bilgisine ulaştı. Polis, şebeke üyesi olduğu iddia edilen doktorları ve eczane sahiplerini takibe aldı. Uzun süren takibin ardından operasyon için düğmeye basan polis, 15 ayrı ev, poliklinik ve sağlık kabinlerine şok baskınlar yaptı. Operasyonda 6 doktor, 1 eczane sahibi ve 4 kişi gözaltına aldı. Yapılan incelemelerde eczane sahiplerinin çeşitli vatandaşlardan temin ettikleri karnelere, anlaştıkları doktorlara rutin olarak ilaç yazdırdıkları, yazılan ilaçları anlaşmalı oldukları özel sağlık kabini ve polikliniklere düşük fiyattan sattıkları tespit edildi. Şahısların yazılan ilaçların kupürlerini ve reçetelerini kullanarak ayrıca devletten ödeme aldıkları, yazılan bazı kupürü kesik ilaçları doktorlar tarafından özel polikliniklerinde kullandıkları, bazı hastalara dördüncü kalem

olarak fazla ilaç yazdıkları ve bunu hastaya vermeden özel polikliniklerinde kullandıkları anlaşıldı. Ayrıca son kullanma tarihi yaklaşmış ilaçları yüksek kar ile ilaç mümessillerinden satın aldıkları ve bu ilaçları doktorlara yazdırarak kupürlerini fatura ettirdikleri, tarihi geçmiş ilaçları da özel polikliniklerde kullandıkları belirlendi.

Ev, poliklinik ve sağlık kabinlerinde yapılan aramalarda, 4 bin 252 kutu kupürü kesik ilaç, bin 523 adet kesilmiş ilaç kupürü, 45 adet sağlık karnesi, 7 adet kaşe, 64 adet nüfus cüzdanı, 342 adet ilaç alımında kullanılan belge asılları ve fotokopileri, yeşil reçeteye tabi kupürü kesilmiş şekilde ve açıkta bulunan 120 adet diazem, 2 kutu rivotril hap, 23 adet boş ilaç kutusu, 92 adet serum, 27 adet ampul, 60 adet ilaç, yurda kaçak sokulan 17 bin 292 adet cinsel gücü arttırıcı ilaç, sprey, cilt bakım

ürünleri, çok miktarda son kullanımı geçmiş ilaç, plastik dereceler ve çeşitli suç unsurları ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslardan birinin yurt dışından kaçak olarak cinsel gücü arttırıcı ilaç, sprey, cilt bakım ürünleri ve çeşitli kaçak malzeme getirerek piyasa sürdüğü tespit edildi. Üzerine ilaç yazılan şahıslarla yapılan görüşmelerde ise şahıslar, olayın doğruluğu olduğunu ileri sürdü.

Gözaltına alınan doktorlardan 1'i alınan ifadenin ardından serbest bırakılırken, gözaltına alınan ve aralarında doktorlarında bulunduğu 10 kişi, örgütlü şekilde resmi belgede sahtecik, nitelikli dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma iddialarıyla adli makamlara sevk edildi. Gözaltına alınanlar arasında bulunan 1 kamu görevlisi hakkında ayrıca TCK 188. uyuşturucu ve uyarıcı madde bulundurmak ve ticaretini yapmak suçundan adli makamlara sevk edildi.

Öte yandan adli makamlara sevk edilen ve doktor olduğu öğrenilen H.Ö.'nün yaklaşık 4 yıl önce dişini çektiği bir hastasının ölümüne neden olmak suçundan 6 ay meslekten men cezası aldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber